O roli v jednom z nejdůležitějších filmů historie přišla slavná herečka kvůli vlastní lenosti

O roli v jednom z nejdůležitějších filmů historie přišla slavná herečka kvůli vlastní lenosti
Salma Hayek | Dimension Films
Čtyřiapadesátiletou mexickou rodačku Salmu Hayek zná dnes skoro celý
Salma Hayek
Salma Hayek - Od soumraku do úsvitu | Miramax
svět. Jedna z nejkrásnějších hereček své generace prorazila v hororovém hitu Roberta Rodrigueze Od soumraku do úsvitu, kde svými odhalenými nožkami dělala pomyšlení Quentinu Tarantinovi, a od té doby patří k respektovaným hollywoodským stálicím. Obdržela oscarovou nominaci za přesvědčivé ztělesnění slavné malířky Fridy Kahlo v životopisném snímku Frida a letos vtrhne do kin v očekávané marvelovce Eternals po boku Angeliny Jolie. Jak ale bývá u takto skloňovaných a známých osobností zvykem, také Hayek mohla mít kariéru ještě zářivější, kdyby nepropadla u konkurzu na roli v nadčasové filmové klasice.
Salma totiž mohla ztvárnit úlohu Trinity v průlomové sci-fi trilogii Matrix, o čemž se nyní rozpovídala ve facebookové show 'Red Table Talk', pořádané hereckou kolegyní Jadou Pinkett-Smith. Jak víme, ikonická role nakonec připadla Carrie-Anne Moss i přesto, že Hayek byla na sklonku devadesátých let v Hollywoodu přeci jen žhavějším zbožím. To jí ale podle vlastních slov nebylo nic platné, neboť získat náročnou akční roli prý bylo doslova nad její síly. "Procházely jsme mnoha překážkami, kamerovými zkouškami a konkurzy," svěřila se Hayek, pro níž představoval největší problém test fyzický. "Jsem možná flexibilní a hbitá, ale také líná. Nikdy jsem opravdu nechodila do posilovny. Řekli mi 'Musíš utíkat!'. A já odvětila 'A kam?'. Nebyla jsem ani schopná jednou obejít místnost."
o-roli-v-jednom-z-nejdulezitejsich-filmu-historie-prisla-slavna-herecka-kvuli-vlastni-lenosti-1
Carrie-Anne Moss jako Trinitiy | Warner Bros.
Vzpomínky se stočily také na kolegyni Pinkett-Smith, která se téhož konkurzu rovněž účastnila. "Pak přišla Jada, tahle hubená sexy mašina! Byla tak fit, tak soustředěná a disciplinovaná.. A já na ni jen zírala a pomyslela jsem si 'Taková chci být, až vyrostu," uzavřela Hayek. Pinkett-Smith úlohu Trinity pochopitelně také nezískala, ale evidentně zanechala silný dojem a později byla obsazena do role Niobe v pokračováních Matrix Reloaded a Matrix Revolutions, přičemž se objeví také v nadcházejícím čtvrtém dílu.
Mrzí vás, že Salma Hayek neztvárnila úlohu Trinity? Dokázali byste si ji v této 'latexové' akční poloze představit? Mužská část publika má bezesporu jasno.