Steven Spielberg mění názor a po letech ostré kritiky streamovacích služeb se přidává k jedné z nich

Steven Spielberg mění názor a po letech ostré kritiky streamovacích služeb se přidává k jedné z nich
Steven Spielberg | 20th Century Studios
Steven Spielberg a jeho produkční společnosti Amblin Entertainment utvořila partnerství s Netflixem a zavázala se k produkci několika filmů ročně.
"V Amblinu je pro nás nejdůležitější vyprávění, takže jakmile jsme s Tedem Sarandosem (generálním ředitelem Netflixu) začali uvažovat o partnerství, bylo nám jasné, že máme neuvěřitelnou příležitost vyprávět nové příběhy a dostat se k divákům novými cestami," uvedl Spielberg v oficiálním prohlášení. "Tato nová cesta pro naše filmy mě naplňuje a nemohu se dočkat, až s Netflixem začneme."
Spielbergovo rozhodnutí by nebylo tak překvapující (ostatně s Netflixem se spojil i Martin Scorsese a natočil s nimi Irčana), kdyby měl s Netflixem a dalšími službami dobré vztahy. To ale neměl, protože kromě toho, že je označil za zlo a nebezpečí pro kinematografii (jak jsem zmínila na začátku článku), bojoval i za to, aby snímky vysílané na těchto službách byly považovány za televizní tvorbu a nemohly se ucházet o Oscary. Takže když před lety obdržel Alfonso Cuarón cenu za nejlepší režii za snímek Roma (v produkci Netflixu), sebral se a šel si stěžovat přímo zástupcům Akademie. Jeho námitky však tenkrát zřejmě nikdo nebral v potaz. Letos už si bez zástupců VOD platforem Oscary nikdo nedokázal představit.