TOP kina ČR: Když šlápne na plyn Dom Toretto, nemá konkurence šanci

TOP kina ČR: Když šlápne na plyn Dom Toretto, nemá konkurence šanci
Rychle a zběsile 9 | Universal Pictures
5. NIGHTLIFE: NA TAHU (země vzniku: Německo)
Tržby 440 tisíc KČ / návštěvnost 2.667 diváků / 89 kin
Pátá příčka patří německé letní komedii s představitelem svérázného lektora ze série Fakjů pane učiteli v hlavní roli. Noční život, povrchní známosti, ale i láska se zde dostává ke slovu. Bude to divoká jízda rozpáleným Berlíne, který nikdy nespí.

4. CRUELLA (USA)
Cruella
Tržby 448 tisíc KČ / návštěvnost 2.762 diváků / 96 kin
Téměř o čtyřicet procent oproti premiérovému víkendu klesl zájem o Disneyův nejnovější hraný film, tentokrát věnovaný záporačce ze 101 dalmatinů. Hvězdně obsazený snímek je situován do 70. let minulého století a na své si přijdou milovnice módy a punku.

3. LUCA (USA)
Luca
Tržby 622 tisíc KČ / návštěvnost 4.170 diváků / 114 kin
Pixarovka Luca nás v čase vrátí do 50. let minulého století do Itálie. Netradiční letní romance pojednává o chlapci, který žije dvojí život, na souši a pod mořsko hladinou. Ideální animák do letního parna. Pro nejmenší diváky nicméně určen není. Někteří za jednu z inspirací snímku označují oscarovou gay romanci Dej mi své jméno (2017).

2. TICHÉ MÍSTO: ČÁST II (USA)
Tiché místo: Část II
Tržby 1 milion 205 tisíc KČ / návštěvnost 6.958 diváků / 70 kin
Minule žebříčku kralovalo, tentokrát se musí spokojit s pomyslným stříbrem. Těsně pod vrcholem skončil druhé Tiché místo, které vedle vítěze jako jediný snímek Top 20 pokořilo metu 1 milionu korun v rámci tržeb. Oproti premiérovému víkendu nicméně Tichému místu II poklesly statistiky návštěvnosti a tržeb o více než padesát procent.

1. RYCHLE A ZBĚSILE 9 (USA)
Rychle a zběsile 9
Tržby 5 milionů 839 tisíc KČ / návštěvnost 35.444 diváků / 174 kin
Dominic Toretto a jeho rodina je zpátky, aby bavila diváky a vydělávala bambiliony dolarů. Distributor snímek Rychle a zběsile 9 pustil do 174 kin (bezkonkurenčně nejvíc ze všech uváděných titulů) a výsledek se dostavil. RaZ 9 ovládlo žebříček s náskokem několika tříd. Najde silnější konkurenci v podobě tuzemských Matek, které jdou tento čtvrtek do kin?

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku