Studio Disney představilo drsný kraťas s mývalem v hlavní roli

Studio Disney představilo drsný kraťas s mývalem v hlavní roli
Far From the Tree | Walt Disney Studios
Far From the Tree režírovala Natalie Nourigat a hlavními hrdiny příběhu jsou malý mýval a jeho frustrovaný rodič, který bojuje s tím, aby malého uličníka naučil vše, co je potřeba pro přežití v přírodě a zároveň mu dopřát i zábavné dětství plné dobrodružství a rodičovské lásky. Každopádně snímek bude poněkud chmurnější, než by se mohlo podle prvního vydaného obrázku zdát. Sama režisérka přiznala, že původně byl snímek mnohem drsnější a místo zvířat obsahoval lidi a smrt.
"Nebyla jsem si jistá, jestli snímek projde," přiznala Nourigat. "Je smutný, děsivý a podivný. Nakonec jsem byla překvapená, jak se k tomu postavili a řekli mi, abych natočila něco, co mi sedí a co je odlišné od toho, co jsem dosud dělala." Jen později přišlo doporučení, aby autorka snímek předělala se zvířaty v hlavních rolích s tím, že téma přežití a toho, co je v sázce, když neposlechnete je u zvířat lépe srozumitelné. Volba nakonec padla na hravé mývaly, na jejichž vzezření měla vliv tvorba belgického animátora a autora komiksů Manuela Arenase, který pracoval na snímcích Gruffalo, Laura a její hvězdička a v neposlední řadě i na Disneyho animácích Odvážná Vaiana nebo Zootropolis.
Premiéru v kině bude mít snímek v listopadu letošního roku, kdy se ujme role krátkého předfilmu k animovanému muzikálu Encanto od Lin-Manuela Mirandy.