Salma Hayek trvala na tom, aby ve filmu zestárla. Řadí se tak mezi další herečky, které bojují za to, jaké jsou

Salma Hayek trvala na tom, aby ve filmu zestárla. Řadí se tak mezi další herečky, které bojují za to, jaké jsou
Zabijákova žena & bodyguard | Lionsgate
Keira Knightley se od narození svých dětí odmítá před kamerou svlékat a natáčet lechtivé scény s mužským režisérem, Kate Winslet se naopak v lechtivých scénách odmítá nechávat zastupovat a ukazuje své tělo takové, jaké je bez příkras nebo digitálních úprav. Nyní se k nim přidala i Salma Hayek, která se odmítla nechat ve snímku omladit. Věk její filmové hrdinky pro ní byl důležitý a svůj postoj si uhájila. Je poměrně pozitivní v tuto chvíli vědět, že se najdou i lidé, kteří řeší tyto "obyčejné" věci jako je přirozené stárnutí. Za své vrásky se nestydí, případně přiznají, že natáčení milostných scén už není příjemné. Tím dávají ostatním ženám najevo, že jsou na tom stejně jako většina z nás.
Salma Hayek
Salma Hayek
Salma řekla dost a dohodla se, že bude hrát ve snímcích Zabiják & bodyguard a Zabijákova žena & bodyguard ženu svého věku.
"Bylo pro mě důležité, aby se její věk nezměnil," uvedla v rozhovoru pro Chicago Tribune. "V akčních snímcích mohou muži stárnout, ale ženy ne. Ve velmi málo snímcích najdete v hlavní roli hrdinku středního věku. Není to běžné, ale já si to udělala po svém."
A je to dobře, Slama je zrovna ten typ ženy, na které není její věk patrný, ale ani ona už samozřejmě nemá tělo a ani tvář jak ve dvaceti letech. A když se nám mohou po plátně prohánět drsňáci všeho věku, mohou to dělat i ženy. Chápu, že na sexy dvacítku po boku hlavního hrdiny je hezký pohled, ale občas změnit pravidla hry není od věci.