Tito herci tvoří rodiny nejen na plátně, ale i ve skutečnosti

Tito herci tvoří rodiny nejen na plátně, ale i ve skutečnosti
Na Zlatém jezeře (1981) - Doug McKeon, Jane Fonda a Henry Fonda | Universal
Ben a Jerry Stillerovi
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii
Těsně vedle | Paramount Network
Ben a Jerry Stillerovi si zahráli v několika společných snímcích jako Zoolander (2001), T ěžké váhy (1995) a Zběsilá honička (1987) . Filmové příbuzné, ale ztvárnili jen v jediném z nich, v romantické komedii Těsně vedle z roku 2007, ve které se Ben ujal role hlavního hrdiny Eddieho, který na svatební cestě zjistil, že našel tu pravou, bohužel to ale není jeho novomanželka.
Ryan a Tatum O'Nealovi
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-1
Papírový měsíc | Paramount Network
Jako filmová dcera svého otce Ryana se Tatum představila ve snímku Papírový měsíc z roku 1973. Na pohřbu matky potkává malá Addie prodavače biblí Mose Praye, který provozuje své řemeslo za pomocí svých triků. Dívka ho považuje za svého otce. Moses veze děvčátko k její tetě, avšak ke svému zděšení zjišťuje, že se vzdorovitého děcka nemůže zbavit. Avšak posléze zjišťuje, že mu Addie při jeho podvodech může být užitečná. Původně je měla společná spolupráce Tatum s jejím otcem sblížit, ale nestalo se tak. Tatum se svých pamětech později napsala, že u otce cítila rozhořčení, že za svou roli v deseti letech získala Oscara, zatímco on ne. Po ceremoniálu se jí chtělo brečet, protože od svých milovaných necítila podporu.
Jennifer Connelly a Paul Bettany
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-2
Creation | Icon Film Distribution
Jennifer a Paul tvoří manželský pár od roku 2003. Seznámili se při natáčení Čisté duše v roce 2001, jejich postavy se ale ve snímku nepotkají. Na společnou hereckou spolupráci si tedy museli počkat a jelikož si ji oba přáli, bez váhání přijali nabídku, aby se ve filmu Creation z roku 2009 stali manželi Darwinovými. Charles Darwin je během dokončování svého životního díla O původu druhů rozpolcen mezi vědu a svou víru v Boha, snaží se neztratit sám sebe, ale hlavně svou ženu.
Bruce a Rumer Willisovi
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-3
Rukojmí | Miramax
Dcery Bruce Willise a Demi Moore se svými rodiči trávily na place mnoho času. V několika snímcích se tedy představily i po boku svých rodičů. Scout a Tallulah Willisovy například hrály malou a straší Pearl - dceru Demi Moore ve snímku Šarlatové písmeno a nejstarší Rumer se stala Bruceovou dcerou ve snímku Rukojmí. Sama si prý dokonce o roli řekla, Bruce souhlasil, ale trval na tom, aby se zúčastnila konkurzu jako ostatní, což Rumer udělala a nakonec ho vyhrála. Bruce později přiznal, že to, že mu jeho filmovou dceru hrála ta skutečná mu pomohlo vidět věci mnohem vážněji a více to prožít. Jeho hrdina - bývalý policejní vyjednavač se snaží zachránit otce a jeho dvě děti, které drží tři brutální zločinci jako rukojmí. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy, včetně vlastní rodiny.
Kirk, Michael a Cameron Douglasovi
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-4
Tak to chodí | MGM
Otec, syn a vnuk tohoto hereckého klanu si zahráli naprosto stejné rodinné úlohy v dramatické komedii Tak to chodí z roku 2003. Kirk a Michael chtěli natočit společný film poměrně dlouhou dobu, takže když se naskytla příležitost neváhali a dokonce přizvali i Camerona, pro kterého se jednalo o první filmovou roli. Manželku Kirka Douglase ve snímku ztvárnila Diana Douglas, jeho bývalá manželka a matka Michaela Douglese, se kterou měli dobré vztahy navzdory rozchodu. Hrdinou příběhu jsou členové rodiny Grombergových. Grombergovi jsou velmi úspěšnou rodinou - dokud se nezačnou bavit sami mezi sebou. Každá ze tří generací této americké rodiny žije odděleně od ostatních svým vlastním způsobem, který má ve všech případech daleko k dokonalosti. Jednou za čas ale přichází chvíle ke společnému setkání. Čas slavit, smát se, bojovat, plakat a starat se o své bližní.
John Bennett a Matthew Perry
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-5
Scrubs: Doktůrci | ABC
Otec John Bennett hrál svému synovi Matthewovi rodiče v komedii Jen blázni spěchají z roku 1997, ve které musí hlavní hrdina čelit následkům jedné bláznivé a vášnivé noci s přitažlivou ženou, která mu stejně náhle jako se objevila po dané noci zmizela. Po třech měsících je ale zpět s tím, že je těhotná. A nebylo to poprvé co si John a Matt zahráli společně, stejný rodinný vztah je pojil i v sitcomu Scrubs v epizodě My Unicorn. John se objevil i v Přátelích, ale tam Mattovi otce nehrál.
John a Joan Cusackovi
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-6
Válka a.s. | First Look International
Sourozenci Cusackovi si zahráli sourozence na filmové plátně ve snímcích Řekni cokoliv (1989) a Dítě z Marsu z roku 2007, v něm se John ujal role osamělého spisovatele science fiction a adoptivního otce malého chlapce, který tvrdí, že pochází z Marsu. S pomocí nepředvídatelné přítelkyně (Amanda Peet) a své sestry (Joan Cusack) čerstvý otec zjistí, že být rodičem znamená udělat pro své dítě vše.
V dalších společných snímcích (např. Třída, Cradle Will Rock, Válka a.s., Všechny moje lásky), už Johna a Joan filmové rodinné vazby nepojily.
Henry a Jane Fondovi
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-7
Na Zlatém jezeře | Universal Pictures
Jane ztvárnila svému otci Henrymu filmovou dceru ve snímku Na Zlatém jezeře z roku 1981. Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem a jeho tvrdohlavým synkem Billym. Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery.
V soukromém životě měla Jane se svým otcem problematický vztah stejně jako její filmová hrdinka. Jane přesto doufala, že by je mohl společný snímek poněkud sblížit, nestalo se tak.
Martin a Charlie Sheenovi, Emilio Estevez
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-8
Wall Street | Twentieth Century Fox
Další herecké duo otec a syn. Martin a Charlie si zahráli otce a syna hned v několika filmech. Tím neslavnějším je Wall Street z roku 1987, ale otce a syna hráli i ve filmu Polda (1998) a seriálech Anger Management a Všichni starostovi muži. A Martinův další syn Emilio Estevez také nezahálel, syna svému otci představoval ve snímcích The War at Home (1996), Pod dohledem (1982) a The Way (2010).
Michael a Autumn Chiklisovi
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-9
The Shield - policejní odznak | FX Network
Autumn je dcerou Michaela Chiklise a stejná rodinná vazba pojí i jejich hrdiny v seriálu The Shield - policejní odznak. V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey (Chiklis), velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde.
Autumn uvedla, že společnou práci s tátou považuje za velké štěstí, hodně se toho od něj naučila a jelikož je i jejím nejlepším kamarádem, bylo společné natáčení radostí.
Liam Neeson a syn Micheál Richardson
tito-herci-tvori-rodiny-nejen-na-platne-ale-i-ve-skutecnosti-cast-ii-10
Vzpomínky na Itálii | GEM Entertainment
Liam Neeson a jeho syn Micheál Richardson si příbuzné zahráli ve filmech Mrazivá pomsta a Vzpomínky na Itálii. Ovšem zatímco v prvním případě Liam mstil smrt svého syna, v tom druhém to bylo pro oba mnohem intenzivnější a emotivnější záležitost. Vzpomínky na Itálii jsou dojemným snímkem, ve kterém se otec a syn musí vyrovnat se smrtí manželky a matky, která milovala jejich dům v Itálii, kde trávili volné chvíle. Oba odcizení muži se musí rozhodnout, zda dům prodat a zbavit se posledního pouta, které je s jejich vzpomínkami na milovanou ženu pojí. Pro Liama i Micheála to musela být citová smršť, neboť smrt manželky a matky je pro ně bohužel realitou poté, co se Neesonova manželka Natasha Richardson zabila při nehodě na lyžích. Oba muži se ale rozhodli do toho jít. Liam se nechal slyšel, že se bál, ale že věděl, že ho musí natočit a stejný pocit měl i jeho syn, který dodal, že cítil, jako by mu Vzpomínky na Itálii přinesla máma.