TOP kina ČR: V zajetí ticha, otevřených multiplexů a značky "made in USA"

TOP kina ČR: V zajetí ticha, otevřených multiplexů a značky "made in USA"
Tiché místo: Část II | Paramount Network
5. V ZAJETÍ (země vzniku: USA)
V zajetí
Tržby 402 tisíc KČ / návštěvnost 2.330 diváků / 29 kin
V rámci pětice nejnavštěvovanějších titulů se dařilo hororům. Titul V zajetí pojednává o invalidní dívce a matce, která se jí s až nebývalou pozorností a péčí věnuje. Co za tím vězí? V hlavní roli děsí Sarah Paulson.

4. GODZILLA VS. KONG (USA)
Godzilla vs. Kong
Tržby 509 tisíc KČ / návštěvnost 2.944 diváků / 40 kin
Megaspektákl slavných filmových monster na čtvrtém místě. Právě pro podobné typy snímků jsou multiplexy s obřím plátnem a dynamickým zvukem jako dělané. Jen ten popcorn a další občerstvení musíte ještě oželet, neboť stát vydal nařízení, že občerstvení se sice v kinech prodávat může, ale konzumovat v sedačce během představení nikoliv. Schválně, kdo z vás to (ne)věděl?

3. CRUELLA (USA)
Cruella
Tržby 720 tisíc KČ / návštěvnost 4.173 diváků / 40 kin
Cruella de Vil ze 101 dalmatinů má svůj celovečerní hraný origin. Děj je situován do 70. let, do hlavní role byla obsazena Emma Stone (La La Land) a nemalou roli zde hraje móda a dobová výprava. Kritické reakce na novou Disneyovku jsou nicméně rozpačité. Snímku se například vyčítá to, že je se stopáží 134 minut neúměrně dlouhý.

2. DUŠE (USA)
Duše | Falcon
Tržby 853 tisíc KČ / návštěvnost 5.435 diváků / 132 kin
Druhé místo uhájila pixarovská Duše pojednávající o jazzovém hudebníkovi, který po nehodě zemře, nesmíří se s tím a rozhodne se zúčastnit konkurzu na nové tělo. Držitel dvou Oscarů má za necelé dva týdny v českých kinech na kontě přes 7 tisíc diváků a 1 milion korun. "Díky za ty dary."

1. TICHÉ MÍSTO: ČÁST II (USA)
Tiché místo: Část II
Tržby 2 miliony 462 tisíc KČ / návštěvnost 14.345 diváků / 135 kin
Přišla, viděla, slyšela, nepromluvila a zvítězila! Druhá část filmu Tiché místo s Emily Blunt v hlavní roli už neláká na ten "wow" efekt jako jednička, zvědavců ale vzhledem k pocovidovým okolnostem přitáhla solidní množství. V rámci nejnavštěvovanější dvacítky "top" filmů přišlo do kin lehce přes 40 tisíc diváků. Pro srovnání, začátkem října roku 2020 před uzávěrou přišlo na pomyslnou top dvacítku 70 tisíc platících. Důvodů zajít do kina i tento premiérový týden bude nicméně hned několik - chystá se nová pixarovka Luca, Rychle a zběsile 9 nebo další americký horor...

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku