Trailer: Vítejte ve virtuálním světě pro pět miliard uživatelů. Nejnovější film Mamora Hosody si pohrává s tématem Krásky a zvířete

Trailer: Vítejte ve virtuálním světě pro pět miliard uživatelů. Nejnovější film Mamora Hosody si pohrává s tématem Krásky a zvířete
Belle: Ryu to Sobakasu no Hime | Studio Chizu
Premiéra Belle by měla v Japonsku proběhnout příští měsíc (přesně 16. července) a jedná se o devátý Hosodův snímek. Tím doposud posledním byla na Oscara nominovaná Mirai, dívka z budoucnosti.
Hlavní hrdinkou filmu Belle: Ryu to Sobakasu no Hime je sedmnáctiletá studentka Suzu, která žije se svým otcem v zemědělské vesnici. Jednoho dne se stane součástí virtuálního světa U pro pět miliard uživatelů internetu, kde její dobrodružství začíná.

Trailer:

Hosoda si k natáčení Belle přizval Jina Kima, designéra postav, který pracoval i na snímcích studia Disney jako Ledové království nebo Odvážná Vaiana, a britského architekta Erica Wonga, který mu pomohl vystavět virtuální svět U. Pomáhali ale i Tomm Moore a Ross Stewart ze studia Cartoon Saloon, kteří jsou podepsaní pod animovanými hity jako Vlkochodci nebo Píseň moře.
Produkční společnost Studio Chizu uvádí, že Belle je příběhem o naději a odvaze, která dokáže inspirovat celý svět. Dojde samozřejmě i na otázku lidských vazeb a citů uvnitř virtuálního světa, což je minimálně poslední rok dost palčivou otázkou.