"Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce," říká oceňovaný režisér Jan Prušinovský a představuje Chyby

"Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce," říká oceňovaný režisér Jan Prušinovský a představuje Chyby
Chyby | če
O čem to je: Ema (Pavla Gajdošíková) je energická pětadvacetiletá prodavačka v supermarketu na malém městě. Tomáš (Jan Jankovský) je třicetiletý pokrývač žijící v nedaleké vesnici. Jedna noc, od které ani jeden z nich nic zásadního nečekal, rychle přeroste ve vztah, lásku a společné bydlení. Ema se rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho to ale nezajímá, protože oba podle něj mají žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii událostí, která obrátí životy obou dotyčných naruby. (Falcon)

Chyby: Trailer

Chyby | če
Vztahová romance režiséra Jana Prušinovského a scenáristy Romana Vojkůvky se představuje v traileru. V tuzemských kinech diváci Chyby uvidí od 15. července pod hlavničkou distribuční společnosti Falcon.
“Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce. Odvyprávět příběh o tom, jak se do sebe dvě postavy zamilují, není nic jednoduchého,” říká režisér Jan Prušinovský, který má za sebou úspěšné komediální seriály Most! a Okresní přebor nebo drama Kobry a Užovky. “Chyby jsou romance. To znamená, že příběh lásky ústředního páru nepodávají romantizujícím způsobem. Zkusili jsme zmapovat vznik silného a okolnostmi těžce zkoušeného vztahu, ve kterém se pouto mezi ústřední dvojicí vytváří skrze konflikty,” dodává Prušinovský.
Jan Jankovský, Pavla Gajdošíková
Chyby | če
Ten si pro hlavní role mileneckého páru vybral Pavlu Gajdošíkovou, nositelku Ceny divadelní kritiky za roli Maryši v ostravském Divadle Petra Bezruče, a Jana Jankovského, známého z ústeckého Činoherního studia. Pro oba jde o jejich první hlavní roli v celovečerního filmu. “Mám rád herce, kteří k roli přistupují s vyhraněnějším názorem a s režisérem hodně debatují. Pavla Gajdošíková i Jan Jankovský tohle splňují,” shrnuje Prušinovský.