Tiché místo 2 už plení zámořská kina. Poctu mu složil i legendární režisér

Tiché místo 2 už plení zámořská kina. Poctu mu složil i legendární režisér
Tiché místo: Část II | Paramount Network
Tiché místo bylo před třemi lety překvapivým hororovým hitem, který od
John Krasinski
Tiché místo | CinemArt
komediálního herce a režiséra Johna Krasinskiho čekal jen málokdo. On sám si ve filmu zahrál po boku své skutečné manželky Emily Blunt a ztvárnil roli hlavy rodiny, která přežívá ve světě ovládaném krvežíznivými monstry s enormně vyvinutým sluchem. Snímek se dočkal okamžité kladné odezvy od kritiky i diváků a pokračování s názvem Tiché místo: Část II mělo putovat do kin už loni v květnu. Koronavirus byl ovšem proti a očekávaný horor, v němž kromě Blunt a Krasinskiho vystoupí také hvězdní Cillian Murphy a Djimon Hounsou, se do restrikcemi zmítaných amerických kinosálů podíval až o tomto víkendu.
A zatím předvádí blaženou jízdu, která musí zahřát u srdce všechny filmové fanoušky. Od pátka do neděle totiž dokázal utržit krásných 48 milionů dolarů, čímž způsobil hmatatelnou úlevu tradičnímu studiu Paramount. Jde o vůbec největší 'otvírák' v éře pandemie, který na hlavu poráží i Tenet (20 milionů) a Godzilla vs. Kong (32 milionů) a vztyčuje vlajku naděje pro skomírající průmysl. Většina kin stále nesmí poskytnout plné kapacity a panovaly oprávněné obavy, že lidé se po celoroční pauze už do multiplexů zkrátka nepohrnou.
Millicent Simmonds, Emily Blunt
Tiché místo: Část II | Paramount Network
Tiché místo 2 ovšem dokazuje, že tak zle podle všeho nebude. Přeci jen nejde o etablovanou filmovou sérii, ale o první pokračování nedávného originálu, tudíž je divácký zájem více než uspokojivý a nadějný například pro velké projekty od Marvelu, které to u publika budou mít ještě jednodušší. Recenze filmu jsou navíc veskrze pozitivní a svou troškou do mlýna přispěl také slavný William Friedkin, oscarový režisér Francouzské spojky a zásadního hororu Vymítač ďábla. Ten na svém twitteru po návštěvě kina sdílel jednoduchý a výmluvný vzkaz: "Tiché místo 2 je klasický hororový film. Kinematografie je zpět."
V tuzemských kinech se sledovaného hororu snad dočkáme v průběhu června, pokud to umožní další rozvolnění stávajících vládních opatření.