HBO GO: Novinky a tipy na červen '21

HBO GO: Novinky a tipy na červen '21
Až na krev (2007) | Miramax Films
Nejzajímavější novinky:
V odborné péči - 4. série (2021)
V odborné péči
Po dlouhé pauze přichází čtvrtá řada velmi populárního seriálu. Držitelka ceny Emmy Uzo Aduba (Orange is the New Black, Mrs. America) jakožto empatická psychoterapeutka Brooke Taylor léčí své tři pacienty v srdci současného Los Angeles. Jedním z nich je pečovatel v bohaté rodině, další krásná teenagerka tmavé pleti, posledním multimilionář právě propuštěný z vězení… A ano, dostanou se i k psychickým potížím způsobeným globální pandemií a jejími důsledky ve společnosti a v soukromém i pracovním životě snad každého z nás. Navíc ani sama terapeutka Brooke to v osobním životě nemá právě snadné.
Premiéra: 1. června

Oslo (2021)
Oslo
Palestina versus Izrael. Ve světle aktuální bezpečnostní krize na Blízkém východě si můžete připomenout jednu z klíčových mírových dohod na třaskavém území touto filmovou adaptací stejnojmenného divadelního dramatu, ověnčeného cenou Tony, již inspiroval skutečný příběh o vyjednávání mezi dvěma nesmiřitelnými nepřáteli. Jak tajné aktivity, kódované rozhovory a hrdinství norského páru a izraelsko-palestinské skupiny vedly k mírové dohodě v Oslu v roce 1993? Snímek se natáčel i v Praze a v čele hereckého ansámblu se objeví Zlatým glóbem oceněná Ruth Wilson (Luther, Jeho temné esence) v roli norské ministryně zahraničí Mony Juul a Andrew Scott (Sherlock, Potvora), nominovaného na cenu Emmy, jako sociolog a Monin manžel Terje Rod-Larsen.
Premiéra: 20. června

Rick a Morty - 1. - 5. série (2013-2021)
Rick a Morty | Adult Swim
Kultovní animovaný seriál nejen pro fandy Návratu do budoucnosti, Simpsonových či Futuramy vypraví o sociopatickém alkoholikovi a geniálním vědci Rickovi a jedné typické americké rodině. Poté, co byl téměř dvacet let nezvěstný, se Rick Sanchez objeví u své dcery Beth a chce se k ní nastěhovat. Beth vítá Ricka s otevřenou náručí, ale její manžel Jerry není z jejich dojemného shledání zrovna nadšený. Bláznivý Rick se totiž usídlí v jejich garáži, ze které si udělá soukromou laboratoř, a začne tu produkovat různé nebezpečné vynálezy a přístroje. Do šílených pokusů stále častěji zatahuje také vnoučata Mortyho a Summer.
Premiéra: 21. června

Tipy na dříve přidané filmy:
Až na krev (2007)
Až na krev
Příběh filmu se odehrává v Kalifornii na přelomu století, v období ropného boomu, a zachycuje vzestup Daniela Plainviewa (Daniel Day-Lewis), osamělého otce, který se z živořícího horníka ve stříbrném dole vypracuje na pozici ropného magnáta. Když Plainview dostane záhadný tip, že směrem na západ leží městečko, ve kterém prýští ze země oceán nafty, vydá se se svým synem H. W. zkusit štěstí v zaprášených ulicích města Little Boston. Plainview a H. W. se v tomto nuzném městě, jehož hlavní atrakcí je kostel s charismatickým kazatelem Elim Sundayem (Paul Dano), pokoušejí prolomit dosavadní smůlu. Ale i když se jim začíná dařit, nedokáží uniknout konfliktům, ve kterých jsou veškeré základní hodnoty - láska, naděje, pospolitost, víra, ambice a dokonce i pouto mezi otcem a synem - ohrožovány korupcí, podvody a proudy ropy. Brilantní epos Paula Thomase Andersona (Magnolia, Nit z přízraků) je nebývale temným a deziluzivním portrétem amerického snu o rychlém společenském vzestupu a cestě k moci a penězům. Dech beroucí herecký výkon vynesl Danielu Day-Lewisovi jeho druhého Oscara.

Čínská čtvrť (1974)
Čínská čtvrť
Los Angeles, 1937. Když je soukromý detektiv Jake Gittes (Jack Nicholson) najat Evelyn Mulwrayovou, aby vyšetřil aktivity jejího manžela, považuje to za běžný případ nevěry. Jakeovo vyšetřování se však brzy stane něčím jiným než pouhou rutinou, když potká skutečnou paní Mulwrayovou (Faye Dunaway) a uvědomí si, že ho najal podvodník. Gittes se tak dostane na stopu korupce, zrady a zlověstných rodinných tajemství. Legendární pocta noirovým filmům v režii Romana Polanského byla oceněna Oscarem za nejlepší původní scénář a na dalších deset byla nominována.

Dobrý Will Hunting (1997)
Dobrý Will Hunting
Drama o vzpurném 20letém univerzitním uklízeči Willu Huntingovi (Matt Damon), obdařeném fotografickou pamětí, který se poflakuje v rodném jižním Bostonu. Když profesor Lambeau (Stellan Skarsgård) napíše studentům na tabuli na chodbě obtížný matematický příklad, Will ho anonymně vyřeší, což Lambeaua přiměje vypátrat mladého génia. V téže době je však Will odsouzen k výkonu trestu ve vězení za napadení policisty. Profesor Lambeau nachází způsob, jak mladíka osvobodit: podmínkou je, že s ním Will bude probírat jednou týdně matematiku a podstoupí psychoterapii. Will přistoupí na matematická sezení, ale odmítne spolupracovat s celou řadou terapeutů. Lambeau následně kontaktuje bývalého spolužáka, terapeuta Seana McGuirea (Robin Williams). Oba jsou stejně tvrdohlaví, ale Will je díky němu konečně přinucen vyrovnat se jak se svou minulostí, tak i budoucností. Slavný psychologický snímek Guse Van Santa (Slon, Milk) získal dva Oscary - za nejlepší původní scénář, jenž napsali Ben Affleck a Matt Damon, a Robin Williams za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Na dalších sedm byl film nominovaný.