Další studená sprcha pro české cosplayery

Další studená sprcha pro české cosplayery
Animefest 2019 | Tomáš Hudek / Czech con & cosplay photo
Sedmnáctý ročník jedné z největších českých popkulturních akcí je letos opět zrušený. Brněnský Animefest, konající se pod záštitou Velvyslanectví Japonska v ČR, na nějž se každoročně sjíždějí tisíce fanoušků, zažívá těžké časy. V době svého největšího rozkvětu, kdy jeho návštěvnost činilo až 7.200 milovníků popkultury, je kvůli současné pandemické situaci opět odložen. Animefest má již dlouholetou tradici, sjíždějí se na něj tisíce fanoušků anime, videoher, filmů, seriálů a také cosplaye. Probíhá zde řada poučných přednášek k popkulturním tématům. Návštěvníci si zde mohou nakoupit spoustu merche jako jsou plakáty, figurky, trika, paruky, různé drobnosti a také kostýmy. Mimo jiné zde probíhá soutěž, kde se každoročně sejdou ti nejlepší cosplayeři z české komunity, aby představili svá mistrovská dílá a postoupili do mezinárodního kola konajícího se v Londýně.
jedna-z-nejvetsich-ceskych-fanouskovskych-akci-roku-je-opet-zrusena-5
Animefest 2019 | Tomáš Hudek / Czech con & cosplay photo
Nejprve byl letošní Animefest ze svého obvyklého květnového termínu přesunut na srpen. A fanoušci se radovali. Jak se říká, naděje umírá poslední. Před nedávnem se ale na oficiálním facebooku festivalu objevila zdrcující zpráva. A fanoušci zaplakali. Letošní Animefest byl zrušen a pokud tomu situace nedovolí dříve, bude se konat až v termínu 20. - 22. května 2022.
Ohlasy na toto rozhodnutí organizátorů jsou různorodé. Někteří jej chápou a respektují, jiní nadávají a jsou zklamaní, poněvadž se domnívají, že by se to díky současnému zlepšování situace a uvolňování konat - byť v nějakém omezení - mohlo. Organizátoři se však ke svému rozhodnutí vyjádřili jasně - svou akci omezovat nechtějí. Nehodlají ani rozdmýchávat potenciální riziko možného rozšiřování nákazy, neboť právě takový problém by mohl existenci festivalu nadobro ukončit. Proto se organizátoři rozhodli vsadit na jistotu a akci odložit. Je to sice škoda, ale nejspíš udělali správnou věc. Lepší je si počkat, než o akci zcela přijít.
jedna-z-nejvetsich-ceskych-fanouskovskych-akci-roku-je-opet-zrusena-8
jedna-z-nejvetsich-ceskych-fanouskovskych-akci-roku-je-opet-zrusena-2