V zajetí démonů 3: Jedna z nejděsivějších scén vznikla podle skutečných událostí

V zajetí démonů 3: Jedna z nejděsivějších scén vznikla podle skutečných událostí
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) | Warner Bros.
Na třetí film oblíbené hororové série V zajetí démonů se těší spousta fanoušků. Stejně jako tomu bylo u dvou předchozích dílů, i pomyslná trojka je inspirována skutečnými událostmi. Tentokrát se jedná o případ Arneho Cheyenne Johnosona, který vešel do povědomí též pod nickem "The Devil Made Me Do It". Vše se odehrálo na podzim roku 1981, kdy začal manželský pár pociťovat temnou přítomnost ve svém domě poté, co jejich syn David prožíval řadu nevysvětlitelných zážitků. Neviditelné ruce jej zvedly do vzduchu a škrtily jej, zničehonic citoval fráze z bible, po jeho boku stála neustále jakási černá mlha, z půdy se ozývaly neznámé zvuky atd. Tehdy se rodina rozhodla přivolat paranormální vyšetřovatele Eda a Lorraine Warrenovi, kteří celý případ prozkoumávali. A právě o tom bude třetí film série.
reziser-snimku-v-zajeti-demonu-3-na-dabluv-prikaz-se-rozhovoril-jedna-z-nejdesivejsich-scen-je-natocena-podle-skutecnych-udalosti-3
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) | Warner Bros.
Režisér snímku La Llorona: Prokletá žena Michale Chaves v rozhovoru pro internetový magazín Insider prozradil, že jedna ze scén, odehrávající se na vodní posteli, na níž leží syn manželského páru David Glatzel (Julian Hilliard), je natočená podle skutečných záznamů. Právě v tomto momentu měl údajně démon posednout teprve jedenáctiletého chlapce a nadobro tak zničit život poměrně prosperující mladé rodině. Podle jeho slov a záznamů z případu se rodina přestěhovala do domu, v němž byla po předchozím majiteli zanechána postel. Věří, že právě tento kus nábytku zapříčinil posednutí démonickou entitou, a tak se rozhodl scénu zakomponovat i do svého filmu.
Dle očekávání by měl snímek V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) rozvíjet další skutečný příběh teroru, hrozivé vraždy a přítomnosti neznámého zla. Skutečný případ Arneho Cheyenne Johnosona je do dnešního dne považován za nevyjasněný, poněvadž se nikdy nepřišlo na žádný motiv a důvod, proč otec jedenáctiletého chlapce, jenž projevoval známky posednutí, zničehonic zabil osobu sobě blízkou a probral se k vědomí až několik mil od místa činu. Soudu tehdy příliš nepomohlo ani svědectví Eda a Lorraine Warrenových, kteří přítomnost démonického zla potvrdili. Máme se tedy opět rozhodně na co těšit, nehledě na to, že se v hlavních rolích vyšetřovatelů Warrenových opět objeví hvězdné duo Vera Farmiga a Patrick Wilson. V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz by měl být prvně přístupný 4. června na HBO Max a od 24. června v kinech.
reziser-snimku-v-zajeti-demonu-3-na-dabluv-prikaz-se-rozhovoril-jedna-z-nejdesivejsich-scen-je-natocena-podle-skutecnych-udalosti
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021) | Warner Bros.