Tvůrce bizarních filmových vizí chystá vlastní verzi klasického příběhu s trojicí hereckých hvězd.

Tvůrce bizarních filmových vizí chystá vlastní verzi klasického příběhu s trojicí hereckých hvězd.
Zabití posvátného jelena | Film Europe
Zatímco internetem kolují zprávy o stále prestižnějším obsazení chystané
Favoritka
Emma Stone - Favoritka | CinemArt
detektivky Riana Johnsona Na nože 2, trochu v ústraní se pokládají základy dalšího ambiciózního projektu, který upoutá pozornost jen přítomnými hereckými osobnostmi. Ponese název Poor Things (Nebohé věci) a na svědomí jej bude mít vizionářský řecký režisér Yorgos Lanthimos. Autor ojedinělých filmových vizí jako Humr nebo Zabití posvátného jelena naposledy uspěl roku 2018 se satirickým dramatem Favoritka, které si vysloužilo hned deset oscarových nominací a vydělalo velice slušné peníze.
Z počátku 18. století, do něhož byla Favoritka zasazena, se nyní Lanthimos posune do viktoriánské Anglie a posvítí si na jeden z nejproslulejších literárních příběhů všech dob, a to na příběh samotného Frankensteina. Nepůjde však o přímou adaptaci díla Mary Shelley, nýbrž můžeme počítat s originálním a osobitým uchopením slavného námětu - o ději zatím víme pouze to, že protagonistkou bude mladá žena Belle Baxter, která je přivedena zpět k životu brilantním vědcem Godwinem Baxterem. A známe rovněž obsazení hlavních rolí. Výše zmíněnou dvojici si zahraje dvojice Emma Stone (Favoritka, La La Land) a Willem Dafoe (Četa), k níž se přidají také Mark Ruffalo (Avengers), Ramy Youssef (R) a Jerrod Carmichael (Devadesátky).
Willem Dafoe
Willem Dafoe - Florida Project
Scénář má na starosti další spolupracovník z Favoritky Tony McNamara a měl by vycházet také z knihy od skotské autorky Alasdair Gray. V ní se hlavní hrdinka Victoria Blessington utopí, když se snaží uniknout nepříčetnému manželovi, a s pomocí mozku novorozeněte je přivedena zpět k životu jako krásná Belle Baxter. To vše slibuje spoustu interpretačního prostoru pro kreativního filmaře, který zatím vždy dokázal nepřipravené publikum překvapit. Po úspěchu jeho posledního snímku se bude už automaticky očekávat další oscarové želízko v ohni.