Harry Potter: Jednoduché tři kroky, které by zajistily Voldemortovo vítězství

Harry Potter: Jednoduché tři kroky, které by zajistily Voldemortovo vítězství
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) | Warner Bros.

Krok číslo 1: Náhodné umístění viteálů

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) | Warner Bros.
Aby mohl být Voldemort definitivně poražen, bylo třeba nejdřív najít a zničit veškeré jeho viteály, které ukrývaly kousky jeho duše. Možná vás napadne, že v první řadě měl zlý černokněžník udělat viteálů víc, ovšem je třeba si uvědomit, že člověk nemůže rozdělovat svou duši donekonečna. Zásadní chyba však tkvěla v jejich umístění. Voldemort své jednotlivé viteály ukryl do míst, které pro něho něco znamenaly. Například Zmijozelův přívěšek ukryl do jeskyně, kterou pravidelně navštěvoval jako mladý kluk během svého času v sirotčinci, prsten svého dědečka ukryl v jeho chýši, atd. To všechno jsou skoro až amatérské chyby. Kdyby Voldemort vybral umístění svých viteálů zcela náhodně, klidně i v různých částech světa, bylo by pro Brumbála i Harryho daleko těžším úkolem je všechny najít. Možná i dokonce nemožným. Kdyby třeba přívěšek ukryl pod kamenem někde uprostřed Tichého oceánu, prsten v dutině stromu někde v Amazonii, případně diadém pod hlínu na Sněžce, neměli by naši hrdinové absolutně žádnou šanci viteály najít, protože by se neměli od čeho odpíchnout.

Krok číslo 2: Nepodceňovat Pottera

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) | Warner Bros.
Po svém znovuzrození měl Voldemort po všech těch nepříjemnostech, které mu Harry natropil, dobře vědět, že ho není radno podceňovat. Přesto byl černokněžník natolik arogantní, že mu v Ohnivém poháru (2005) dovolil vzít si zpátky hůlku, aby s ním svedl duel, což následně vedlo k Harryho úniku. Následně během událostí v Relikviích smrti bylo veškerým smrtijedům přikázáno, aby Pottera dopadli živého, protože jeho život mu mohl vzít jenom Voldemort. Což je ostatně pravda. Nebudu zde psát, že smrtijedi měli dostat příkaz, aby Pottera usmrtili na potkání, protože podle proroctví mohl něco takového udělat právě jen Voldemort, ale měli dostat příkaz, aby Potterovi veškerými a nejlépe trvalými způsoby znemožnili utéct. To znamená třeba udržovat ho v bezvědomí do doby příchodu Voldyho, případně ho mučit kletbou Crucio, dokud nepřijde o rozum. Nejlepší variantou by ale možná bylo uříznout mu nohy, případně jazyk, aby nemohl pořádně kouzlit. Což možná zní přehnaně drasticky, ale svůj účel by to splnilo. Kdyby se k něčemu takovému odhodlala rodina Malfoyových a Bellatrix v době, kdy Pottera dopadli, měli by vyhráno.

Krok číslo 3: Osobně zabít Brumbála

harry-potter-jednoduche-tri-kroky-ktere-by-zajistily-voldemortovo-vitezstvi-1
Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) | Warner Bros.
Úplně ta největší chyba, která také později stála Voldemorta život, byl jeho příkaz, aby Albuse Brumbála zabil Draco Malfoy. Jak je známo, Brumbál je majitelem Bezové hůlky, což je jedna z relikvií smrti, která ze svého právoplatného uživatele činí neporazitelného kouzelníka. Během událostí v Princi dvojí krve (2009) dojde na scénu, během které Draco Malfoy odzbrojí oslabeného Brumbála, čímž se neúmyslně stane vlastníkem Bezové hůlky. O díl později je pak Malfoy přemožen Harrym, čímž se vlastníkem hůlky stane zase on. Díky tomu je pak Voldemort ve finále poražen, protože Bezová hůlka v jeho ruce odmítne zabít jejího majitele, tudíž obrátí kletbu proti černokněžníkovi. Je třeba si ale uvědomit, že na konci šestého dílu byl Brumbál nesmírně oslabený po událostech v jeskyni viteálu. Na další boj by už dost pravděpodobně neměl sílu. Kdyby tudíž Voldemort dorazil Brumbála osobně, stal by se právoplatným majitelem hůlky on, díky čemuž by naši hrdinové byli v podstatě v háji. Případně mohl být celý úkol ponechán pouze Snapeovi, přičemž jakmile by si Voldemort během bitvy o Bradavice uvědomil, že hůlka poslouchá jen toho, kdo přemůže jejího majitele, opět by zabil Snapea, ale tentokrát by se vlastníkem hůlky stal skutečně on.
Napadají vás ještě další kroky, které by zajistily černokněžníkovo vítězství?