Kultovní Přátelé jsou oficiálně zpět v prvním traileru. Snad to mladí mileniálové, kteří show opovrhují, rozdýchají

Kultovní Přátelé jsou oficiálně zpět v prvním traileru. Snad to mladí mileniálové, kteří show opovrhují, rozdýchají
Friends Reunion Special | HBO Max
Na rozdíl od jiných návratů, kdy došlo na novou sérii, bylo oživení Přátel ohlášeno formou speciálu, v němž se po letech před kamerou znovu sejdou představitelé hlavních rolí, aby si společně na seriál zavzpomínali. Úplně jsme netušili, co nás vlastně čeká, s čímž je nyní konec. HBO konečně zveřejnilo první trailer a máme jasno. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, David Schwimmer a Matt LeBlanc si užijí klábosení u společného stolu, návštěvu původních kulis, po vzoru seriálu si zahrají kvízovou hru a to vše před živým publikem. Speciálem provádí James Corden a nebudou chybět hvězdní hosté (nejen ti, co sami v seriálu hráli).
Chápu, že pro někoho může být podobný návrat zklamáním. Přeci jen nejde o regulérní pokračování. Osobně ale takový přístup vítám, protože ne vždy se revival vyvede a "prosté" vzpomínání může být o poznání dojemnější a vtipnější, než nastavovaná kaše, která by kazila dobrou pověst seriálu...
... i když ne každý by s tou pověstí asi souhlasil. Noví diváci (respektive mladá generace, která s k seriálu dostala až v posledních letech díky streamovacím službám) si totiž s velkým pohoršením na sociálních sítích stěžuje na způsob, jakým si Přátelé dělají legraci ze stereotypů spojených s rozdílností pohlaví či sexuální orientací. Pro některé je show i rasistická, protože není v obsazení dostatečně etnicky rozmanitá. A nechtějte, abych začínal o tom, jak mileniálové vnímají Chandlerova "otce". Můžeme být tak vlastně rádi, že v téhle složité době vůbec nějaký speciál k seriálu vznikl.
Friends Reunion Special vyjde na HBO Max 27. května. V tuhle chvíli bohužel netušíme, zda se ve stejný den objeví i v nabídce lokální HBO GO.
Přátelé: Zase spolu
Přátelé: Zase spolu