Trailer: Scenárista Smrtonosné pasti 3 a Armageddonu posílá Liama Neesona do akce na zamrzlý oceán

Trailer: Scenárista Smrtonosné pasti 3 a Armageddonu posílá Liama Neesona do akce na zamrzlý oceán
The Ice Road | Netflix
Neesonovu novinku, která obohatí nabídku Netflixu 25. června, napsal a natočil Jonathan Hensleigh, což je rozhodně zajímavé jméno. Z pozice režiséra má spíše problematickou pověst (výborná stylovka Sejmout zabijáka, ale také průměrná komiksovka Kat), coby scenárista nám ale dal nejen Smrtonosnou past 3, která nabízí (v rámci motivace padoucha) pravděpodobně nejvychytanější příběh celé série, ale také Armageddon.
A právě slavný katastrofický flák Michaela Baye z roku 1998 akční novinka The Ice Road v obrysech hodně připomíná, protože i v ní musí nečekanou katastrofu odvrátit nesourodá partička profíků, která bojuje s časem, přírodou i lidmi o to, aby se někam dostala s těžkou technikou a tím zachránila den.
Poté, co horníci uvíznou v dole, se musí skupinka řidičů v čele s Mikem (Neeson) vydat na neuvěřitelnou záchrannou misi přes zamrzlý oceán. Jejich cílem je dodat potřebné vybavení, která může nebohé horníky vysvobodit z jejich nedobrovolného vězení. Někomu se ale tenhle pokus o hrdinský plán nehodí do krámu a udělá cokoli pro to, aby kamiony nedojely na místo určení.
Vzhledem k tomu, o co ve filmu jde, působí trailer až neuvěřitelně našlapaně. Tak doufejme, že z toho nevyleze další nedomrlý netflixovský pokus o pořádný blockbuster (Armádo mrtvých, koukám tvým směrem). Vedle Nessona dále hrají Laurence Fishburne, Holt McCallany nebo Matt McCoy,
Mrazivá past
The Ice Road