Predátor: O čem by byl další díl s Arnoldem, kdyby na něj bývalo došlo?

Predátor: O čem by byl další díl s Arnoldem, kdyby na něj bývalo došlo?
Predátor | 20th Century Fox
Scenárista Alex Litvak je známý hlavně pro svou práci na Predátorech z roku 2010, kteří volně navazovali na původní klasiku z roku 1987 a Arnold si měl ve filmu zopakovat roli Dutche (když se to nepovedlo, byla přepsána na postavu hranou Laurencem Fishburne). Než na tenhle kousek došlo, Litvak již nějakou dobu pracoval pro 20th Century Fox. Konkrétně to bylo v druhé polovině devadesátých let, kdy u Foxů zrovna kutili Vetřelec 4: Vzkříšení.
Bill Paxton, Maria Conchita Alonso
Predátor 2
Studio nemělo po propadu Predátora 2, který upřímně dostal naloženo víc než si zasloužil, zájem o další film bez Arnolda. V šuplíku jim navíc ležel scénář od Petera Briggse (námět Hellboye) k Alien vs. Predator, takže ani neměli důvod připravovat nějaký jiný film se slavným vesmírným lovcem.
Situace se měla tak, že se čekalo, jak si Vzkříšení povede. Kdyby v kinech zaválelo, měl by Briggsův scénář zelenou. Vzkříšení ale také zklamalo, AvP šlo k ledu (Paul W.S. Anderson později přišel s vlastní verzí) a i Litvak měl smůlu. I kdyby nabídl sebelepší scénář, studio by o projekt nemělo zájem.
Predátoři
Predátoři | 20th Century Fox
Přesto nějakou práci na příběhu ve svém volném čase odvedl a jeho vize pro pokračování Predátora byla dle jeho slov následující: "Dutch měl smůlu. Sice se mu povedlo přežít masakr v džungli, ale bylo to v misi, která dostala označení "Přísně tajné" a Dutch proto musel z armády pryč a byl vládou uklizen do nějaké země nikoho, kde by dělal nějakou podřadnou práci, možná byl i ve vězení. Pak by kdesi přistála nová predátorská loď a nebylo by to v džungli, ale na vodě nebo v horách. Zkrátka na špatně dostupném místě. Mocní by šli za Dutchem, aby jim pomohl s misí, při níž by chtěli získat veškeré technologické hračky, jaké Predátoři mají. Důvod by byl také ten, že Dutch je vlastně jediný žijící člověk, který Predátora kdy viděl. Takže by podobně jako Ripleyová ve Vetřelcích neměl vedení komanda, ale šel tam vesměs jako konzultant. Dostali by se k lodi, odbouchli poklop a tam by byl celý tým Predátorů, čekali by na ně. Ukázalo by se, že šlo o způsob, jak vylákat Dutche. Ten se totiž po minulé události stal pro Predátory ultimátní trofejí a je důvodem, proč se rozhodli vrátit. Tentokrát přijeli lovit přímo jeho."
Tak co na takové pokračování s Arnoldem říkáte, chtěli byste ho vidět?
Arnold Schwarzenegger
Predátor