Julianne Moore musí čelit děsivým událostem v ambiciózním seriálu podle Stephena Kinga

Julianne Moore musí čelit děsivým událostem v ambiciózním seriálu podle Stephena Kinga
Lisey's Story (2021) | Apple TV+
Na Apple TV+ už brzy dorazí další velmi ambiciózní seriál. Lisey's Story je novým projektem hned tří zajímavých tvůrců. Všech osm epizod zrežíroval osobitý chilský scenárista a režisér Pablo Larraín (No, Neruda, Jackie), producentem je J.J. Abrams (Ztraceni, Westworld), zřejmě největším lákadlem je však jméno autora knižní předlohy. Tím je totiž Stephen King, jenž se na seriálu osobně také podílel.

Trailer:

Lisey's Story
Hrdinkou příběhu je vdova Lisey Landonová (Julienne Moore), kterou pronásledují podivné a znepokojující události. Ty oživují vzpomínky na její manželství se spisovatelem Scottem Landonem (Clive Owen) a temnotu, jež ho sužovala.
Trailer pracuje především s náznaky, než že by něco konkrétního prozrazoval (což je možná dobře). Neznalci Kingova románu tak asi budou trochu tápat, o čem seriál vlastně bude, resp. o jaký typ thrilleru či hororu přesně půjde. Co však funguje velmi obstojně, je lákání na hvězdné herecké obsazení - kromě Moore a Owena se zde objeví ještě Joan Allen, Sung Kang, Jennifer Jason Leigh nebo Dane DeHaan (s jojem!).
Lisey's Story
Dane DeHaan | Apple TV+
První dvě epizody budou mít na Apple TV+ premiéru 4. června.