Pokračování jednoho z nejlepších filmů posledních let sbírá snové herecké obsazení

Pokračování jednoho z nejlepších filmů posledních let sbírá snové herecké obsazení
Na nože | Lionsgate
Hravá detektivka Na nože od režiséra a scenáristy Riana Johnsona svedla
Edward Norton
Edward Norton - Kult hákového kříže | New Line Cinema
dohromady velké herecké osobnosti v mysteriózním příběhu s mnoha podezřelými a jedním vychytralým vyšetřovatelem. Daniel Craig ztvárnil šarmantního detektiva Benoita Blanca a společnost mu dělali například Ana de Armas, Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis nebo Chris Evans. Snímek u diváků i kritiků vysoce zabodoval a Na nože se rázem stalo prestižní filmovou značkou, jejíž životnost se neomezí na jediný úspěšný celovečerák. Už v březnu vyšlo najevo, že Netflix hodlá do dvou pokračování napumpovat neskutečných 400 milionů dolarů, a režisér Johnson se ocitá v pozici, kdy si může svobodně vybírat.
A to se zatím týká především hereckého obsazení. Vedle navrátilce Daniela Craiga, na nějž čeká další zamotaný 'whodunit', tedy případ s mnoha podezřelými, se totiž v Na Nože 2 představí také bývalý wrestler Dave Bautista a velká hvězda devadesátých let Edward Norton. Bautista je publiku znám hlavně rolí Draxe ve Strážcích galaxie a zanedlouho jej uvidíme třeba v očekávané zombie řezničině Zacka Snydera Armáda mrtvých. Norton si udělal obrovské jméno v devadesátkách svými rolemi v Prvotním strachu, Kultu hákového kříže a Klubu rváčů, přičemž v poslední dekádě si vybírá výhradně atraktivní a oceňované látky jako Grandhotel Budapešť nebo Birdman. Jeho účast tedy může naznačovat, že Johnson znovu přišel s kvalitním a originálním scénářem ve stylu původního snímku.
Dave Bautista
Dave Bautista - Blade Runner 2049
Produkce Na nože 2 má odstartovat již v létě v Řecku a je pravděpodobné, že do té doby přibyde ještě několik zajímavých hereckých posil. Jednička nastavila laťku vysoko, ovšem v tomto případě budou velká očekávání a natěšení dozajista na místě.