Warneři oficiálně chystají nového Supermana. Jeho představitel i režisér budou tmavé pleti

Warneři oficiálně chystají nového Supermana. Jeho představitel i režisér budou tmavé pleti
Muž z oceli (2013) | Warner Bros.
Spekulovalo se o tom už delší dobu, nyní je to však oficiální. Warner Bros. chystají nový film se Supermanem, který se bude výrazně lišit od předchozích. Už dříve bylo oznámeno, že studio najalo scenáristu a spisovatele Ta-Nehisiho Coatese, jenž se věnuje primárně tématům spojeným s afroamerickou komunitou (za sebou má i několik komiksů s Black Pantherem), a že produkovat bude J.J. Abrams (Star Wars: Vzestup Skywalkera) se svou společností Bad Robot.
Henry Cavill
Muž z oceli
Kvůli zaměření Coatesovy tvorby se automaticky rozvířily drby, že Warner Bros. a vydavatelství DC chystají Supermana s tmavou barvou pleti. Nyní bylo potvrzeno, že se skutečně chystá restart série s černošským představitelem titulní role - a také s černošským režisérem.
Začátek natáčení je zatím daleko, protože Coatesův scénář by měl být hotov až během prosince. Studio by však chtělo najít režiséra co nejdříve, aby na projekt mohl dohlížet už v rané fázi jeho příprav.
Hned po uveřejnění zprávy se na internetu vyrojily možnosti, kdo by se oním režisérem mohl stát. Padají jména jako Steven Caple Jr. (Creed II), J.D. Dillard (Sleight), Regina King (One Night in Miami) nebo Shaka King (Judas and the Black Messiah). Vyloženě se nabízejí jména jako Ryan Coogler (Creed, Black Panther) či Barry Jenkins (Moonlight, Kdyby ulice Beele mohla mluvit). Coogler ovšem velmi pravděpodobně nedopadne, protože má aktuálně plné ruce práce s Black Pantherem 2, jenž bude mít premiéru až v létě příštího roku. Velkou výhodu by naopak mohl mít Shaka King, jehož Judas and the Black Messiah je čerstvým držitelem dvou Oscarů a na cenu za nejlepší film byl nominován.
Daniel Kaluuya
Judas and the Black Messiah | Warner Bros.
Chystaný snímek by rozhodně neměl nijak navazovat na "SnyderVerse" (viz Liga spravedlnosti Zacka Snydera), ale ani by neměl být součásti univerza, do něhož budou spadat např. Aquaman 2 či první sólovka Flashe. Ta představí myšlenku multiversa a tím objasnit, že Batman v podání Roberta Pattinsona je zasazen do jiného (samostatného) universa než je to, do nějž jsou situováni Aquaman, Wonder Woman či Superman s tváří Henryho Cavilla. Je proto velmi pravděpodobné, že totéž potká i černého Supermana, jenž se dočká vlastního originu.
The Batman
The Batman | Warner Bros.
Jeho děj by navíc údajně mohl být zasazen do 20. století, takže by Supermanova barva pleti mohla být využita pro téma boje s rasismem v USA dané doby. Rozhodně by dávalo smysl, že cílem tvůrců je právě toto - přijít se superhrdinským velkofilmem, jenž se kromě zábavy bude věnovat i seriózním problematikám, které jsou značně aktuální i v dnešní době.