Problematicky přijatý "hyper-korektní" fantasy seriál od Netflixu končí po pouhých osmi dílech

Problematicky přijatý "hyper-korektní" fantasy seriál od Netflixu končí po pouhých osmi dílech
Příležitostní detektivové z Baker Street | Netflix
Faktem je, že se teď vyváženosti věnuje velká mediální pozornost a určitá skupinka diváků už je na to alergická. Což dobře ilustruje seriál Příležitostní detektivové z Baker Street, který v Americe vynášeli kritici do nebes právě za rozmanitost v obsazení. Zato recenze ze zbytku světa byly podstatně vlažnější, neboť tenhle aspekt při nejlepším přehlížely, při nejhorším jím byly rovnou otráveny a samotná show má do dokonalosti daleko (leč ji nechybí produkční kvality). Ostatně i naše Miňonka, obvykle platící za toho, kdo umí spíše chválit než kritizovat, dala v recenzi seriálu neoslnivou známku 55 %.
Nyní vyšlo najevo, že se Netflix rozhodl show zaříznout. Není to samozřejmě poprvé, co populární streamovací služba nějaký svůj seriál ukončila. Ale málokdy je to tak rychle a bez bližšího vysvětlení. Překvapivé je to i proto, že se Příležitostní detektivové z Baker Street v Americe ještě minulý týden drželi v TOP10 a v době své premiéry dokonce překonali ve sledovanosti The Falcon and the Winter Soldier. Těžko říct, proč tedy Netflix najednou tak rychle seriál hází přes palubu. Svůj díl samozřejmě mohla sehrát i pandemie, dost možná ale bude opravdu na vině to, že seriál tolik nezaujal ve světě.
Pokud tedy patříte mezi diváky, kteří si partičku mladých vyšetřovatelů v tomto hororovém fantasy seriálu oblíbili, druhou sérii již vyhlížet nemusíte.
Oficiální popis série: Londýn - Anglie za dob královny Viktorie. Na ulici žije skupinka dospívajících dětí, které se zaplétají do vyšetřováním případů tajemného doktora Watsona a jeho partnera Sherlocka Holmese.
Royce Pierreson
Watson - Příležitostní detektivové z Baker Street | Netflix