Kultovní režisér se po sedmi letech vrací k filmu. Nebudou chybět hvězdy Pána prstenů, Jamese Bonda či Stmívání

Kultovní režisér se po sedmi letech vrací k filmu. Nebudou chybět hvězdy Pána prstenů, Jamese Bonda či Stmívání
David Cronenberg | CBS
Jméno kanadského filmaře Davida Cronenberga si okamžitě vybaví
Viggo Mortensen
Viggo Mortensen - Dějiny násilí | New Line Cinema
především příznivci takzvaného 'body horror', tedy hororového subžánru, který zobrazuje hrozivé a nepřírodní mutace či transformace lidského těla. Tento směr koření v gotické literatuře a byl to právě Cronenberg, kdo jej v průběhu sedmdesátých let s filmy jako Červi nebo Rabid zpopularizoval také ve světě filmu. Do něj se zapsal zlatým písmem rovněž svým slavným remakem Mouchy a diváci si jistě vzpomínají na jeho pozdní příspěvky jako Dějiny násilí či Východní přísliby, které obdržely několik oscarových nominací. Jeho dosud posledním snímkem byly Mapy ke hvězdám z roku 2014, ovšem osmasedmdesátiletý režisér má podle všeho nevyřízené účty s budoucností a za dveřmi je jeho nový projekt.
Ten ponese název Crimes of the Future, čímž odkazuje na Cronenbergův stejnojmenný hodinový film z roku 1970. Jeho děj by se měl odehrávat v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy se lidstvo učí přizpůsobovat jeho syntetickému okolí. Hlavní roli ztvární představitel Aragorna z Pána prstenů Viggo Mortensen, jenž obdržel oscarovou nominaci za zmiňované Východní přísliby. A podle něj půjde o návrat k režisérovým kořenům, přičemž futuristický body horror bude kombinován prvky temného filmu noir. "Je to něco, co napsal už dávno, ale nikdy to nerealizoval," prozradil Mortensen magazínu GQ. "Nyní to vytříbil a je připravený na natáčení. Řekl bych, aniž bych prozrazoval dějové detaily, že se bude tak trochu vracet ke svým kořenům."
Kristen Stewart
Kristen Stewart | 20th Century Fox
Produkce má odstartovat již 2. srpna a snímek se bude natáčet celý měsíc převážně v okolí řeckého hlavního města Atény. K hvězdnému Mortensenovi se pak připojí další velká jména jako Léa Seydoux, známá například z bondovky Spectre, Kristen Stewart ze Stmívání nebo Scott Speedman z hororové série Underworld. A fanoušci rané Cronenbergovy tvorby, která zahrnuje třeba ještě znepokojivé horory Mláďata, Scanners či Videodrome, se mohou těšit na příští rok, kdy se Crimes of the Future s trochou štěstí podívají do kin.