Třetí díl nejúspěšnější současné hororové série bude vycházet z události, která šokovala Ameriku. Muže souzeného za vraždu prý posedl ďábel

Třetí díl nejúspěšnější současné hororové série bude vycházet z události, která šokovala Ameriku. Muže souzeného za vraždu prý posedl ďábel
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz (2021) | Warner Bros.
Prvním dílem povedeného duchařského hororu V zajetí démonů rozjel talentovaný režisér James Wan (Saw: Hra o přežití, Rychle a zběsile 7, Aquaman) nejen veleúspěšnou sérii, ale rovnou celé univerzum, do něhož aktuálně spadají snímky Sestra, La Llorona: Prokletá žena a trilogie Annabelle. Zatímco první pokračování hlavní série si Wan znovu natočil sám, blížící se trojku už přenechal Michaelu Chavesovi, který před dvěma lety zrežíroval již zmíněnou La Lloronu.
Trailer:
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz
Patrick Wilson a Vera Farmiga se už potřetí představí jako manželé Ed a Lorraine Warrenovi. Dvojici vyšetřovatelů paranormálních jevů tentokrát čeká nejprve boj o duši malého chlapce, jehož údajně posedl démon. Posléze se však stanou účastníky bezprecedentního soudního případu. Mladý muž Arne Johnson je obviněn z vraždy a jeho obhajoba je založena na tom, že Johnsona k činu donutil ďábel.
I v tomto případě příběh filmu vychází ze skutečných událostí. K soudu s Johnsonem došlo v roce 1981 v Connecticutu a právě tato linie by mohla být velmi zajímavá. Mix nadpřirozeného hororu se soudním dramatem rozhodně není něco, co bychom vídali v kinech často, takže by určitě bylo moc fajn, kdybychom se dočkali něčeho ve stylu např. povedeného V moci ďábla.
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz | Warner Bros.
Z traileru ale samotný film kromě atraktivního námětu jinak působí jako vcelku standardní žánrová podívaná, která zřejmě bude (přesně dle očekávání) stát hlavně na obligátních lekačkách. Jméno režiséra bohužel také není žádnou zárukou kvality, jistější tedy bude nemít přehnaně velká očekávání.
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz bude dostupné od 4. června na HBO Max. Film by se mohl ve stejnou dobu objevit i v českých kinech, vzhledem k pandemické situaci to ale aktuálně není vůbec jisté.