Nadějnému herci definitivně rozvrací kariéru nařčení z kanibalismu a sexuálního zneužívání, která pronásledují celou bohatou dynastii.

Nadějnému herci definitivně rozvrací kariéru nařčení z kanibalismu a sexuálního zneužívání, která pronásledují celou bohatou dynastii.
Armie Hammer | Bleecker Street Media
Pohledný Armie Hammer se zapsal do povědomí publika už roku 2010, kdy ve svých třiadvaceti letech ztvárnil dvojroli dvojčat Winklevossových v oceňovaném dramatu The Social Network, pojednávajícím o vzniku Facebooku. Od té doby se sice nedokázal prosadit jako hvězdný představitel hlavních rolí, ale pravidelně sbíral alespoň výrazné podpůrné úlohy ve filmech jako Osamělý jezdec, Krycí jméno U.N.C.L.E. a Dej mi své jméno, za nějž obdržel nominaci na Zlatý glóbus a sklidil uznání, které mu mělo předplatit budoucí účinkování v atraktivních hollywoodských projektech. Mladému herci ležel ještě nedávno svět u nohou a jeho kolegové o něm hovořili převážně v superlativech - Timothée Chalamet, s nímž Hammer absolvoval několik odvážných scén v homosexuální romanci Dej mi své jméno, jej popsal jako typický příklad toho, 'když lidé prezentují sami sebe takovými, jací doopravdy jsou.' Nemohl tušit, jak daleko je zřejmě od pravdy.
Idylka Armieho Hammera se začala rozpadat během loňského lockdownu,
nadejnemu-herci-definitivne-rozvraci-karieru-narceni-z-kanibalismu-a-sexualniho-zneuzivani-ktera-pronasleduji-celou-bohatou-dynastii
Armie Hammer - The Social Network | Columbia TriStar
který trávil společně se svou ženou Elizabeth Chambers, s dvěma malými dětmi, se svým otcem Michaelem a nevlastní matkou Misty v luxusní vile na Kajmanských ostrovech. "Nezvládl jsem to úplně dobře," prozradil herec minulé září časopisu Gentlemen's Quarterly. "Mám-li být upřímný, nebyl jsem daleko od toho, abych úplně přišel o rozum." Jeho zoufalství vyústilo v předčasný odlet do Los Angeles v době pandemie, což Elizabeth považovala za poslední kapku a v červenci požádala o rozvod. Hammer se nezdál být okolnostmi zarmoucen, rychle si našel nové milenky a už v září se vodil za ruku s teprve dvaadvacetiletou Paige Lorenze. A s příchodem nového roku hýřil na svém twitterovém účtu sebevědomím: "Rok 2021 přede mnou poklekne a políbí mi chodidlo, protože tento rok budu šéfem. 2020 byla rána pod pás, kterou nikdo nečekal. Nyní vím, čemu čelíme, a je čas vyrazit do války."
Do bitvy však místo něj vytáhly jeho bývalé milenky a přítelkyně, které herce obviňovaly z emocionálního zneužívání, z manipulace i z násilí. Na internetu se vynořily screenshoty jeho konverzací, které dokonce odhalovaly sklony k temným sexuálním fantaziím, zahrnujícím rovněž znásilňování a kanibalismus. Hammer se ocitl na tak tenkém ledě, že utopení bylo nevyhnutelné. A ačkoli se on i jeho právník proti nařčením ohrazují, Hollywood se od kontroverzně vybarvené osobnosti, která je od února předmětem policejního vyšetřování, pochopitelně kvapně distancuje. Hammer již odstoupil z chystané romantické komedie Shotgun Wedding s Jennifer Lopez a bez něj se obejde také série The Offer o tvorbě filmového Kmotra. A nahrazen bude rovněž v ambiciózním špionážním snímku The Billion Dollar Spy s Madsem Mikkelsenem a v broadwayské produkci The Minutes, tudíž jej v blízké době uvidíme pouze v dvojici filmů, které ukončily produkci před vypuknutím celého skandálu - je to jednak komedie Taiky Waititiho Next Goal Wins, jednak nová adaptace Smrti na Nilu od Kennetha Branagha.
Pád Armieho Hammera se tak v nekorektním stínu hnutí MeToo zdá být definitivní, ovšem nositelé tohoto příjmení už v minulosti mnohokrát prokázali, že právní kličky zvládají na výbornou - není to totiž zdaleka poprvé, co vyšla najevo odvrácená část některého z mužských příslušníků Hammerovy dynastie.
Johnny Depp, Armie Hammer
Armie Hammer a Johnny Depp v Osamělém jezdci
První doložený skandál má na svědomí už Armieho pra-pradědeček Julius Hammer, ruský imigrant žijící v Bronxu, jenž roku 1919 provedl potrat ženě ruského diplomata. Žena o několik dní později zemřela a Julius byl odsouzen za zabití prvního stupně. Tehdy už měl dvaadvacetiletého syna Armanda, jenž se roku 1921 přestěhoval do Sovětského svazu a oženil se s tamní zpěvačkou Olgou, s níž měl syna Juliana. V padesátých letech už byl Armand dvakrát rozvedený a stěhoval se do Los Angeles, kde si vzal svou třetí ženu Frances Barrett Tolman. Byly to její peníze, které investoval do naftařské společnosti Occidental Petroleum, již řídil od roku 1957 až do své smrti roku 1990.
V čele této společnosti se Armand Hammer vypracoval v mocného magnáta, jenž si udržoval dobré styky s politiky z východu i západu, disponoval soukromým Boeingem 727 a byl znám pro svou sbírku drahocenného umění. Své bohatství však nezískával legálně a podle biografie z roku 1996 fušoval do praní peněz či uplácení konkurence a svou kancelář i domov nechával neustále 'napíchnuté' na odposlechy. Ilegálně prý přispěl kampani na znovuzvolení Richarda Nixona tím, že platil za ututlání aféry Watergate. A ačkoli čelil závažným obviněním u soudu, právníci zajistili odsouzení z pouhého přečinu a George H.W. Bush později Hammera omilostnil.
Jednou z jeho mnoha milenek byla také jistá Martha Kaufman, již Hammer donutil změnit jméno na Hilary Gibson. Musela prý rovněž nosit paruku, brýle a makeup poté, co Armandova žena Frances pojala podezření. Martha oddaně plnila i Hammerovy 'extrémně ponižující' sexuální požadavky, neboť jí magnát slíbil, že po své smrt zajistí ji i její děti. Když však roku 1990 zemřel, neodkázal jí ani cent.
A jeho milenka nebyla zdaleka jediná, koho Armand ze své závěti vyškrtl. Bez povšimnutí odcházel také jeho vlastní syn Julian, jehož rovněž doprovází celoživotní kontroverze. Roku 1955, když mu bylo 26, zabil člověka ve svém domě v Los Angeles kvůli dluhu z hazardu. Armand zaplatil padesát tisíc dolarů známému právníkovi, Julian se hájil sebeobranou a obvinění byla stažena. Nová obvinění však vynesla Julianova dcera a Armieho teta Casey Hammer ve své knize Surviving My Birthright z roku 2015. V ní nařkla otce z toho, že ji jako dítě sexuálně zneužíval a že se choval nepřípustně také k jiným členům rodiny. Podle ní Julian 'nikdy nemohl získat dědečkovu (Armand) pozornost, dokud se neuchýlil k velmi špatnému chování.' A ve své upřímnosti zašla tak daleko, že život své bohaté rodiny přirovnala k současnému seriálu Boj o moc, popisujícímu vnitřní mocenské rozbroje v miliardářské dynastii. "Začala jsem sledovat Boj o moc a musel jsem to vypnout, protože to bylo jako 'Oh Bože, to je moje rodina.'"
Timothée Chalamet, Armie Hammer
Timothée Chalamet a Armie Hammer - Dej mi své jméno | če
Armand Hammer tedy podle všeho skutečně připomínal charakter Logana Rye, jehož v Boji o moc ztvárňuje herec Brian Cox, když trval na perfektní a lživé prezentaci své rodiny na veřejnosti. "Nemohli jste si vzít dvakrát stejné šaty na jeho galavečírky. Zvnějšku jsme museli být perfektní rodina," potvrdila Casey, která má prý v současnosti na účtu jen 100 dolarů a je na jednu stranu šťastná, že se odtrhla od závislosti na svých předcích. Zároveň však poukazuje na vydědění svého otce Juliana - ten byl podle ní vzteky bez sebe, kdy rodinné impérium a většinu majetku odkázal Armand raději svému vnukovi a Armieho otci Michaelovi.
A jak správně tušíte, ani Michael není žádným svatouškem. Jen pár hodin po
Recenze seriálu Boj o moc: Intriky, vášně a vydírání v bohaté rodině
Recenze24. 10. 2020
Recenze seriálu Boj o moc: Intriky, vášně a vydírání v bohaté rodině
Armandově smrti byl prý spatřen policií, jak z domu spěšně vynáší cennosti do připravených automobilů, neboť vila připadla neteři Armandovy zesnulé ženy Francis. Součástí jeho úžasného dědictví byla také prestižní Knoedler Gallery v New Yorku, kterou otřásl velký skandál roku 2011. Galerie byla obviněna z prodeje celkem třiašedesáti falzifikátů v hodnotě desítek milionů dolarů, které byly později uhrazeny. Michael má společnost využívat jako svou soukromou kreditní kartu, s níž si platí luxusní vozy či výlety do Paříže. "Říkáme těm lidem 'klub šťastných spermií'," nechala se slyšet osoba, která má k rodině blízko. "Nikdy ničeho nedosáhli. Vědí spoustu věcí o tom, jak utrácet cizí peníze." A také o tom, jaké právníky si najmout na urovnání různých afér - Michaelův současný zástupce je Tom Clare, jenž zastupuje také Dominion Voiting Systems v soudní při s Rudym Giulianim a Mikem Lindellem. Clare žádá 1,3 miliardy dolarů od každého jako kompenzaci za tvrzení, že společnost a její sčítací stroje ukradly poslední prezidentské volby.
Michaela Hammera ovšem doprovází rovněž sexuální kontroverze, jimž nyní čelí jeho slavný syn. Podle důvěrných zdrojů chová Michael náklonnost k perverznímu sexu a má mysl nastavenou jako puberťák, jenž je schopen posílat kamarádům sprosté fotky a oddávat se pouze ženám, ilegálním látkám a tetování. Kolují zvěsti, že ve skladu ukrývá svůj 'sexuální trůn', jemuž přezdívá 'hanbatá židle' - sedm stop vysoké a vybavené sedadlem s dírou uprostřed, klecí a hákem. Existuje prý dokonce fotografie, na níž Michael sedí na svém trůnu a drží hlavu blonďaté dívky, sedící v kleci a usmívající se.
Zdá se tedy, že současná obvinění Armieho Hammera nemohou vyznít
Armie Hammer
Armie Hammer | če
překvapivě pro nikoho, kdo má k bohaté rodině a její historii přístup. Navenek plní herec přesně to, co po svých potomcích vyžadoval už dědeček Armand, a reprezentuje rodinu. "Jsou jako skuteční Barbie a Ken," prohlásila kamarádka rodiny Kathie Lee Gifford po svatbě Hammera a Elizabeth Chamber roku 2010. V soukromí ovšem herec nezapřel své podivné, genetikou tvarované návyky. Zalíbení nalezl například v japonské umělecké formě 'shibari', zaměřené na svazování lidí do spletitých vzorců. Své ženě podle všeho nebyl dvakrát věrný a po zmiňovaném loňském rozvodu se utrhl ze řetězu ve stylu svého otce, jenž vždy raději prohýřil celé noci, než aby se zodpovědně staral o byznys. Svou temnou stránku Armie odkrýval na tajném instagramovém účtu @el_destructo_86. Tam například umístil fotku, na níž se nachází svázaná figurína, s popiskem: "Jestli se karanténa nepohne rychleji kupředu, tak tuhle věc opíchám."
Minulý červen, kdy jeho žena Elizabeth zažádala o rozvod, se měl Hammer přes Instagram okamžitě spojit s dívkou jménem Courtney Vucekovich, která později popisovala jeho formu psychického nátlaku. Podle ní házel Armie vše špatné na své předky a hlavně na vlastního otce. "První den vás přiměje, abyste ho litovali: sám ze sebe udělá oběť. Pak vás jako šílenec zahrnuje milostnými vzkazy: nikdy ve svém životě jste se necítili takhle výjimečně. Nikdy jsem nic takového neviděla. Sedíme v restauraci a já sedím naproti němu, on si přitáhne mou židli vedle sebe a přede všemi mě objímá a pusinkuje. Jste v tu chvíli jediná dívka na světě. A potom začne s manipulací a temnějšími věcmi," vzpomínala Vucekovich. "Tvrdil mi, že nikdy předtím nesvázal lidskou bytost, pouze figuríny. Pamatuji si, jak jsem si říkala 'To musí být pravda, protože to je ta nejdivnější věc, jakou jsem kdy slyšela'." Záhy ovšem změnila názor, když ji herec při jednom setkání nutil právě do účasti ve svazování končetin.
Jejich vztah skončil v září, kdy na scénu nastoupila již zmíněná Paige Lorenze. A před ní herec rovněž okamžitě odkrýval rodinná tajemství. "Opravdu temné záležitosti," potvrdila Lorenze. "Byla jsem zmatená, proč mi o tom tak intenzivně vypráví. Byly to věci, které bych nikdy s nikým nesdílela. Řekl mi, že jeho dědeček byl tím typem strašidelné osoby, která pořádala tyhle děsivé sexuální večírky se zbraněmi. A myslel si, že to bylo cool, a byl na něj jistým způsobem pyšný." Hammer vzal svou novou milenku také do Texasu za svou matkou, ovšem namísto tradiční partnerské rutiny Lorenze nahlédla do více než problematického vztahu podivínského herce a jeho nábožensky orientované matky. Ta se prý nahlas obávala, že jejího syna se zmocnil ďábel.
Lorenze nakonec poslala Hammera k vodě poté, co 'mi začal diktovat pravidla toho, co mohu a nemohu dělat. Koho si mohu pozvat a koho ne. Řekl mi, že nemohu mít nikoho jiného v posteli. A tehdy jsem se přestala cítit bezpečně a bylo mi ze všeho špatně od žaludku. Byla jsem na něm zároveň emocionálně závislá.' Jejich vztah prý ukončila formou textovky, 'protože nikdy nevíte, co od něj můžete dostat - je tak trochu děsivá osobnost.' Promluvit se Lorenze rozhodla až v době, kdy spatřila uniklé zprávy, které měly patřit Armiemu. "Viděla jsem ty screenshoty a žaludek mi poskočil. No do p*dele," svěřila se Lorenze. Protože povídal věci i mně... Divné věci jako 'Chtěl bych ochutnat tvá žebírka.' Nejděsivější na tom ale bylo, že jsem ho svým způsobem stále milovala. Tak nějak bych ho nechala dělat si, co chce. Měl nade mnou určitou moc." S pravdou vyšla najevo z toho důvodu, aby dohnala Hammera k zodpovědnosti, ale také proto, aby šla příkladem ostatním ženám v boji za bezpečný sex a za právo říci mužům 'Ne'.
nadejnemu-herci-definitivne-rozvraci-karieru-narceni-z-kanibalismu-a-sexualniho-zneuzivani-ktera-pronasleduji-celou-bohatou-dynastii-1
Elizabeth Chamber a Armie Hammer | Axelle/Bauer Griffin/FilmMagic
Podle Hammerova právníka jsou daná obvinění zcela absurdní a smyšlená. "Veškeré interakce mezi panem Hammerem a jeho bývalými partnerkami byly dohodnuté. Byly plně diskutované, partnery předem odsouhlasené a vědomě se jich účastnily obě strany. Příběhy na sociálních sítích byly vytvořeny ve zlomyslné snaze panu Hammerovi ublížit, což je ovšem nečiní pravdivými." Řada hercových přátel je rovněž přesvědčena o neadekvátnosti a lživém charakteru uniklých zpráv, což jim však na znepokojivosti nic neubírá. Jen považte:
"Jsem na sto procent kanibal... Sakra. Je děsivé to přiznat. Nikdy předtím jsem to nepřiznal. Vyřízl jsem srdce z živého zvířete a snědl jsem jej, když bylo ještě teplé."
"Chci vidět tvůj mozek, tvou krev, tvé orgány, každou tvou část. Na každý pád bych se do nich zakousl. Na sto procent. Nebo bych se je pokusil o*ukat. Nevím co. Pravděpodobně obojí."
"Znásilnit tě na podlaze s nožem u krku. Vše ostatní působí nudně. Brečíš a křičíš, já nad tebou stojím. Cítil jsem se jako Bůh. Nikdy jsem nepociťoval takovou sílu a intenzitu."
Těžko soudit, zda dané myšlenky a zprávy opravdu vychází z hlavy a sexuálních pohnutek Armieho Hammera, ovšem s přihlédnutím k celkovému kontextu nelze vyloučit žádnou možnost. Osoba, která znala herce i jeho bývalou manželku po celou dekádu, svádí inkriminované texty na Armieho temný smysl pro humor. "Říkala jsem si (když se screenshoty zpráv poprvé objevily online), že to je prostě Armie, když pronáší opravdu perverzní fóry. Poté se to propojilo s nově zažehnutým zájmem o 'BDSM sex' (sex s drsnějšími praktikami, koncipovaný do scének, mezi něž lze zařadit i Hammerovu slabost pro svazování), jenž on sám preferuje." A to je v době MeToo velký problém, z něhož může herec vyklouznout jedině v případě, že by se prokázalo, že perverzní sexuální výstřelky byly opravdu kompletně a s předstihem odsouhlaseny druhou stranou. A to se vzhledem k nakupeným obviněním jeví jako vysoce nepravděpodobné.
Kenneth Branagh, Gal Gadot, Armie Hammer
Smrt na Nilu | 20th Century Fox
"Neodpovídám na ta idiotská nařčení," prohlásil Hammer v lednu, když opouštěl plánovanou komedii s Jennifer Lopez. "Avšak ve světle těchto zlomyslných a nepodložených útoků na mou osobu nemohu nyní s klidným svědomím opustit na čtyři měsíce své děti, abych točil film v Dominikánské republice." Realita je ovšem taková, že zkrátka neměl na vybranou. Herecký úsvit Armieho Hammera, jenž trval celých deset let, se podle všeho proměnil v polární noc, která může stejně dobře pohltit i jeho dva potomky, o něž nyní svádí soudní bitvu s Elizabeth Chamber. Ta už se prý otřepala z ponížení, jemuž čelila bezprostředně po vyplnění žádosti o rozvod, kdy k ní kolovaly fotografie manžela s jeho novými známostmi. Nyní se snaží ochránit své děti, jež jsou obě v předškolním věku, a cestu nachází i v občasném humoru - když se prý ohlíží za svým desetiletým manželstvím, tak jediná věc, která jí dává smysl, je film od Netflixu o nenápadném sériovém vrahovi s názvem Zlo s lidskou tváří.