HBO GO: Novinky a tipy na květen '21

HBO GO: Novinky a tipy na květen '21
Creed II (2018) | Warner Bros.
Nejzajímavější novinky:
Rocky a Creed, kompletní série (1976-2018)
Jedna z nejslavnějších filmových sérií všech dob, započatá třemi Oscary ověnčeným Rockym Johna G. Avildsena z roku 1976, aktuálně čítá už osm snímků (a devátý se chystá). Prvních šest snímků se věnuje spletité profesní i životní cestě filadelfského boxera Rockyho Balboy (Sylvester Stallone) od jeho amatérských začátků, přes dosažení titulu mistra světa až po ukončení profesionální kariéry. Ve dvojici následujících filmů (Creed a Creed II) se pozornost přenesla na Adonise Creeda (Michael B. Jordan), syna Rockyho tragicky zemřelého přítele Apolla (Carl Weathers), jehož mentorem a trenérem se Rocky stane.
Spolu se všemi osmi snímky bude na HBO GO k vidění i související nový dokument Rocky slaví 40.
Premiéra: 1. května

Osamělí vlci (2019)
Osamělí vlci
Drsný španělský thriller celovečerně debutujícího scenáristy a režiséra Sergiho Arnaua se odehrává v děsivé věznici s maximální ostrahou, které se přezdívá „peklo“. Arnold Drexler (Fred Adenis) se rozhodne odhalit organizaci, která stojí za jeho zločiny, aby zkrátil svůj patnáctiletý trest. Jenže ani on, ani nikdo z dalších vězňů a dozorců netuší, jak hluboce je systém protkán korupcí, a že jsou zájmy jednotlivých aktérů neoddělitelně propleteny. Arnoldovo zatčení vyvolá brutální reakci dvou vězňů, Vica (Joel Minguet) a Tonyho (Pau Barredo), kteří odstartují neúprosnou odvetu.
Premiéra: 9. května

Do Dánska (2019)
Do Dánska
Protagonistou britské hořké komedie Adriana Shergolda (Vtipná kráva) je Velšan Herb (Rafe Spall), jehož život je v troskách. Přišel o své jmění, nedokáže si udržet práci, nemluví se svým synem a jeho životospráva se skládá hlavně z levného piva a hrachové kaše. Uvědomuje si, že takhle se žít nedá. V televizi se následně dozví, že si dánští vězni vedou mnohem lépe než on - mají práci, zdravotní pojištění, venkovský klid a dokonce i televizi ve vysokém rozlišení. Žijí v podstatě v hotelech. Herb se nadšeně rozloučí se svým zchátralým bytem, nelegálně se dostane do Dánska na nákladní lodi a skončí v poklidném městě, kde se mu nabízí vše, co potřebuje, včetně banky, kterou plánuje vyloupit. Když se však setká s laskavou místní servírkou a roztomilým toulavým psem, který se od něj odmítá hnout, začne přemýšlet, jestli je vězení opravdu jeho jedinou šancí na šťastný život.
Premiéra: 10. května

Tipy na starší a dříve přidané filmy:
Rozhovor (1974)
Rozhovor
Ve stejném roce, kdy legendární oscarový scenárista a režisér Francis Ford Coppola zfilmoval veleúspěšné pokračování svého přelomového Kmotra, natočil také tento produkčně neporovnatelně skromnější mysteriózní thriller tematicky blízký slavné Zvětšenině Michelangela Antonioniho či pozdějšímu Výstřelu Briana De Palmy. Hlavní postavou Rozhovoru je expert na bezpečnost a dohled Harry Caul (Gene Hackman). Ten je najat, aby sledoval mladý pár a nahrál jeho rozhovor, který milenci vedou během procházky po přelidněném Union Square v San Franciscu. A protože Harry moc dobře ví, jak mohou technologie narušovat soukromí, je posedlý tím, že si všechno nechává pro sebe. Dokonce i své přítelkyni Amy odmítá prozradit, čím se živí a kde bydlí. Harryho práce se však změní v noční můru, když dospěje k přesvědčení, že nahrávka, kterou se mu podařilo dokonale "vyčistit", odhaluje spiklenecký plán záhadného ředitele, jenž si Harryho najal, aby mohl mladou dvojici zavraždit.

Hodiny (2002)
Hodiny
Hvězdně obsazená filmová adaptace stejnojmenného románového bestselleru držitele Pulitzerovy ceny Michaela Cunninghama líčí jeden den v životě tří různých žen obývajících tři různé časoprostory, které sdílejí pocit, že zasvětily svůj život někomu jinému. Roku 1923 spisovatelka Virginia Woolfová (Nicole Kidman) píše v azylu svého venkovského domu v anglickém Richmondu jedno ze svých vrcholných, nejintimnějších a vnitřně nejkomplikovanějších děl, Paní Dallowayovou. V Los Angeles roku 1951 si touto knihou prosvětluje depresi každodenního stereotypu těhotná žena v domácnosti Laura Brownová (Julianne Moore), připravující narozeninovou oslavu pro svého manžela. Také moderní paní Dallowayová - Clarissa Vaughnová (Meryl Streep), emancipovaná nakladatelka z New Yorku roku 2001 - chystá oslavu pro muže, kterého miluje: pro básníka Richarda (Ed Harris) umírajícího na AIDS. Tři ženy, které od sebe dělí téměř osm desetiletí a které musí čelit podobným krizím, spojuje jediné literární dílo. Velice osobité psychologické drama Stephena Daldryho (Billy Elliot, Předčítač) si vysloužilo devět nominací na Oscara, včetně kategorie Nejlepší film. Nicole Kidman za ztvárnění Virginie Woolfové sošku získala.

Gone, Baby, Gone (2007)
Sbohem, baby: trailer | Miramax
Překvapivě výtečný režijní debut herce Bena Afflecka je adaptací románu Dennise Lehanea (Tajemná řeka, Prokletý ostrov). Temné kriminální drama s výrazným sociálním podtextem začíná ve chvíli, kdy čtyřletá Amanda zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy. Dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghan). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí.