Festival v Cannes zahájí umělecký film s oscarovou herečkou, která natáčela v Praze, Kylo Renem ze Star Wars a hvězdou milovaného sitcomu. Nikdo nedokáže s jistotou říct, o čem bude

Festival v Cannes zahájí umělecký film s oscarovou herečkou, která natáčela v Praze, Kylo Renem ze Star Wars a hvězdou milovaného sitcomu. Nikdo nedokáže s jistotou říct, o čem bude
Annette (2021) | UGC Distribution
Francouzské drama Annette bylo vybráno jako zahajovací snímek letošního ročníku prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Jde o nový snímek francouzského herce, scenáristy a režiséra Leose Caraxe (Milenci z Pont-Neuf, Tokio!, Holy Motors), autora velmi osobitých uměleckých snímků a miláčka zejména festivalového publika. Jeho novinka má pojednávat o manželskému páru umělců (stand-up komikovi a operní pěvkyni), jejichž dvouletá dcera má překvapivý dar.

Trailer:

Annette
Trailer hvězdně obsazeného filmu rozhodně má čím zaujmout. Předně podmanivou vizuální stránkou s několika krásně přestylizovanými záběry a sebejistým střídáním nálad. Začátek budí dojem melancholického partnerského dramatu, postupně se objevují nejrůznější výjevy z osobního i pracovního života obou umělců a ke konci se čím dál tím více hlásí o slovo zápletka o ochraně výjimečného malého potomka.
Absolutně si netroufám odhadnout, o čem ve skutečnosti film, jenž je avizován i jako muzikál, nakonec bude, natož jaké budou jeho kvality. Relativně jistý jsem si v tuto chvíli leda tak tím, že - jak už je u Caraxovy filmové tvorby ostatně zvykem - nepůjde o podívanou pro každého.
Annette
Adam Driver a Marion Cotillard | 2021 - UGC
Ústřední pár ztvární Adam Driver (Star Wars: Vzestup Skywalkera) a Marion Cottilard (Edith Piaf, Temný rytíř povstal). Fanoušky sitcomu Teorie velkého třesku by pak mohla nalákat přítomnost Simona Helberga alias Howarda Wolowitze.
Kdy, respektive zda vůbec, se Annette dostane do českých kin, zatím není známo.