Tito herci tvoří rodiny nejen na plátně, ale i ve skutečnosti

Tito herci tvoří rodiny nejen na plátně, ale i ve skutečnosti
War at Home | Touchstone Pictures
Mezi některými hereckými kolegy zase naopak na plátně funguje skvělá chemie, která zavdá občas k dohadům, zda mezi nimi není něco víc a divák pak zjišťuje různé milenecké nebo manželské vztahy. Pojďme se podívat na to, kdy si členové rodiny zahráli příbuzné i na stříbrném plátně.
Benedict Cumberbatch, Wanda Ventham a Timothy Carlton
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-11
Sherlock | BBC
V oblíbeném britském seriálu Sherlock zářil v hlavní roli Benedict Cumberbatch, málokdo ale asi ví, že jeho seriálové rodiče si zahráli ti skuteční - herci Wanda Ventham a Timothy Carlton. Benedict Cumberbatch v jednom rozhovoru později přiznal, že byli všichni nejdříve trošku nervózní, ale nakonec to překonali a společnou spolupráci si moc užili.
Eugene Levy a Dan Levy
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-2
Schitt's Creek | ITV Studios Global Entertainment
Eugene a Dan ztvárnili otce a syna v seriálu Schitt's Creek a oba se na pořadu podíleli i jako autoři scénáře. Dan přišel za svým otcem s námětem na televizní seriál a zeptal se ho, jestli by do toho s ním šel. Eugene prý naprosto nadšeně souhlasil, protože to bylo poprvé v životě, kdy ho syn požádal o pomoc. Zajímavostí je, že si s nimi v seriálu zahrála i Danova sestra a Eugenova dcera Sarah Levy, nikoli však členku rodiny hlavních hrdinů.
Sylvester a Sage Stalloneovi
Rocky V
Rocky V | MGM
Sylvester a jeho syn Sage si zahráli otce a syna ve filmu Rocky V a stejně jako jejich hrdinové ve snímku, ani oni neměli nijak dobrý vztah. Když Sage jako Rocky mladší křičí na svého tátu, že s ním ani s jeho matkou netráví čas, prý nešlo o žádné herectví. Sage v rozhovoru pro People později přiznal, že se tak tehdy skutečně cítil a že společné chvíle během natáčení filmu jim pomohly si některé věci vyříkat. Jejich vztah se po poté o hodně zlepšil. Když Sage ve věku pouhých 36 let zemřel na selhání srdce, nechal se Stallone slyšet, že na světě není nic horšího, než ztratit dítě.
Emily Blunt a John Krasinski
Tiché místo
Tiché místo | Paramount Network
Tento manželský herecký pár si zahrál manžele ve snímku Tiché místo, který John i režíroval. Emily zpočátku ale roli odmítala, bála se, že jejich skutečné manželství by mohlo odvést pozornost od samotného filmu, který byl pro Johna velmi důležitý. Po přečtení scénáře, ale nakonec změnila názor.
Leslie Mann, Iris a Maude Apatowovy
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-4
Zbouchnutá | Universal Pictures
Leslie Mann v komedii Zbouchnutá účinkovala pod režijním vedením svého manžela Judda Apatowa a k ruce měla i jejich dvě dcery Iris a Maude, které ve filmu ztvárnily její potomky. Jejich vzájemná spolupráce se jim nejspíš líbila, neboť si ji zopakovali s úplně stejných úlohách i ve filmu Čtyřicítka na krku.
Angelina Jolie a Jon Voight
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-16
Lara Croft - Tomb Rider | Paramount Network
Angelina si se svým otcem Jonem zahrála ve snímku Lara Croft: Tomb Raider (2001), kde ztvárnili Richarda a Laru Croftovi. Nebylo to ale poprvé, kdy Angelina v nějaké filmu hrála svému otci dceru, poprvé to bylo v roce 1982 ve filmu Lookin’ To Get Out - komedii o dvou hazardních hráčích, kteří musí nutně opustit New York poté, co jeden z nich prohraje velkou částku peněz. Jako nenapravitelní gambleři znají jen jedno místo, kde se schovat. Míří proto do Las Vegas, kde se snad na ně obrátí štěstí.
Jake a Maggie Gyllenhaalovi
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-10
Donnie Darko | Newmarket Films
Sourozenci Gyllenhaalovi se stali bratrem a sestrou ve snímku Donnie Darko mysteriózním sci-fi thrilleru, jehož hlavní hrdina Donnie (Jake Gyllenhaal) je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv. Maggie nejdříve roli ve filmu odmítla, myslela si totiž, že ji ve snímku chtějí jen kvůli její podobně s Jakem. Režisér Richard Kelly ji ale nakonec přesvědčil, že to tak není.
Tom a Colin Hanksovi
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-12
The Great Buck Howard | Magnolia Pictures
I Colin a Tom si své životní role zopakovali na plátně. Stalo se tak v roce 2008 ve filmu The Great Buck Howard, ve kterém se Colin ujal revoltujícího syna, který se ke zlosti svého otce stane novým asistentem neúspěšného iluzionisty. Nešlo ale o jejich jedinou spolupráci, Hanksovi natočili i snímek To je náš hit! z roku 1996. Pro Toma šlo o režijní debut a pro Colina to byla první role ve filmu, příbuznými už v něm ale nebyli.
Luke a Owen Wilsonovi
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi
Cesta kolem světa za 80 dní | Walt Disney Studios
Bratři Luke a Owen Wilsonovi si ve snímku Cesta kolem světa za 80 dní z roku 2004 zahráli bratry Orvella a Wilbura Wrightovi. Ve zbylých společných snímcích Grázlové (1996), Taková zvláštní rodinka (2001) a Příběh Wendella Bakera (2005) hráli přátele nebo kolegy.
Mamie Gummer a Meryl Streep
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-6
Nikdy není pozdě | TriStar Pictures
Mamie Gummer představovala své matce Meryl Streep dceru ve filmu Nikdy není pozdě z roku 2015. Ricki Rendazzová (Streep) je slavná kytaristka, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. Pro Mamie to ale nebyla snadná spolupráce, zatímco hrdinky Ricki a její dcera Julie (Gummer) ve filmu nemají dobrý vztah, ona se svou matkou vychází skvěle. Celý film tedy bojovala s tím, aby jí říkala samé ošklivé a urážlivé věci, které jí určoval scénář.
Will a Jaden Smithovi
kdyz-jsou-filmove-rodiny-i-temi-skutecnymi-5
Štěstí na dosah | Columbia TriStar
Willa a Jadena pojilo rodinné pouto ve dvou snímcích. Tím první bylo drama inspirované skutečnými událostmi Štěstí na dosah. Jednalo se o Jadenovu první filmovou roli a díky svému úžasnému výkonu na sebe velmi upozornil. Will Smith na adresu synova hereckého umění poznamenal, že se při natáčení učil spíše on od něj a ne naopak. Podruhé se setkali jako otec a syn u sci-fi Po zániku Země z roku 2013. Následkem nouzového přistání se stanou teenager Kitai Raige (Jaden) a jeho slavný otec Cypherem (Will Smith) trosečníky na Zemi, tisíc let po katastrofě, která lidstvo donutila ji opustit. Cypher je vážně zraněný a Kitai se musí vydat na nebezpečnou pouť ve snaze vyslat signál o pomoc, na které je nucen čelit nezmapované krajině, zvířatům, která nyní planetu ovládají, a nezastavitelnému mimozemskému stvoření, které při havárii uprchlo. Pokud chtějí mít otec a syn alespoň nějakou naději na návrat domů, musejí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. A ačkoli příbuzné už v dalších filmech nehráli, na kontě má Jaden i malou roli v otcově filmu Muži v černém 2, kde se objevil i s bratrem Trayem a ve filmu Já, legenda si s Willem zahrála dcera Willow.