Carmen Electra: Co dnes dělá sex symbol z Pobřežní hlídky? Provokuje, vzpomíná a herectví vyměnila za internet

Carmen Electra: Co dnes dělá sex symbol z Pobřežní hlídky? Provokuje, vzpomíná a herectví vyměnila za internet
Carmen Electra | NBC
Tara Leigh Patrick, dnes celému světu známá pod pseudonymem Carmen Electra, se narodila 20. dubna 1972 do ryze hudební rodiny. Od mládí také chtěla být zpěvačkou a svůj sen si začala plnit už roku 1991, kdy se z rodného Ohia přestěhovala do Minneapolis a potkala se s popovou superstar Princem. Pod jeho křídly Tara Leigh nahrála své jediné album, které se ovšem s úspěchem nesetkalo a její hudební kariéru v podstatě ukončilo - ze spolupráce s Princem si tak odnesla alespoň své současné jméno, s nímž zanedlouho prorazila nikoli zásluhou svého hlasu, nýbrž díky své nepřehlédnutelné atraktivní vizáži. Již roku 1996 si nasadila králičí uši v květnovém vydání Playboye, což si od té doby zopakovala ještě čtyřikrát. Konkrétně v červnu 1997, v prosinci 2000, v dubnu 2003 a naposledy v lednu 2009, kdy jí bylo 37 let - v posledních třech případech se ocitla rovnou na titulní straně.
Sexuální praktiky pozemšťanů
Carmen Electra - Sexuální praktiky pozemšťanů | Earthbound Human Productions
Úspěšně započatá modelingová dráha ji brzy nasměrovala také před kamery filmových a televizních produkcí. Svůj debut si odbyla roku 1997 po boku bývalého Batmana Adama Westa v nezávislé komedii An American Vampire Story, načež získala svou průlomovou roli Lany McKenzie v kultovním seriálu Pobřežní hlídka. V show vedené Davidem Hasselhoffem a Pamelou Anderson strávila dvě sezóny a v plážových úborech byla slavnější blondýně více než důstojným konkurentem, který rychle opanoval plakáty ve stovkách teenagerských pokojíčků. Carmen Electru si však můžeme pamatovat také z povedené komedie Sexuální praktiky pozemšťanů a status filmové sexbomby jí definitivně pojistilo vtipné cameo v parodii Scary Movie: Děsnej biják, kde úprk před maskovaným zabijákem proměnila ve vyzývavý striptýzový videoklip.
Podobný formát více či méně vulgárních parodií už zůstal krásné herečce souzený a kromě několika světlých výjimek, mezi něž patří například vedlejší role v komerčně úspěšné komedii Starsky & Hutch, jsme ji v posledních dvaceti letech v ničem kvalitnějším bohužel neviděli. Kritikou rozcupované komedie jako Velkej biják, Disaster Movie nebo Tohle je Sparta! doplňuje Electra o projekty, v nichž hraje sama sebe - to se týká například televizní sólovky Joeyho Tribbianiho Joey nebo pubertální komedie Chci to!. Naposledy se objevila roku 2018 v seriálu Alone Together a není vyloučeno, že návrat k herectví už s padesátkou na krku ani neplánuje.
Carmen Electra
Carmen Electra - Scary Movie: Děsnej biják | Dimension Films
Momentálně je Carmen Electra, která stále neztrácí svůj sexappeal, influencerkou na sociálních sítích. Aktivní je především na instagramu, kde ji sleduje přes milion uživatelů a kde fanoušky zásobuje příspěvky ze svého soukromí, stejně jako méně známými fotkami z dob její největší slávy. Ta však byla vydatně oprášena v roce 2020, kdy na Netflixu vycházela skvělá dokumentární série Poslední představení, mapující legendární sezónu 1997-98 basketbalového týmu Chicago Bulls. Ke slavnému titulu tehdy spoluhráče táhl především velký Michael Jordan, ovšem důležitou a značně kontroverzní figurou byl rovněž Dennis Rodman, s nímž Electra v té době chodila.
Bývalá hvězda Pobřežní hlídky v dokumentu vzpomínala na bouřlivý život plný alkoholu, sexu a večírků v Las Vegas, který si s nevypočitatelným basketbalistou vyzkoušela a který neskončil úplně v dobrém. Ti dva se vzali v listopadu 1998, ale Rodman zažádal už devět dní po obřadu o anulaci sňatku. To si nakonec rozmyslel, ale k rozvodu přesto došlo již v dubnu příštího roku. Dvojice se ovšem dál setkávala a v listopadu 1999 skončila nakrátko ve vazbě po vzájemném ublížení na zdraví v hotelu v Miami Beach. Electra později přiznala, že se na Rodmana upnula hlavně vinou složitého životního období, jemuž čelila - v srpnu 1998 totiž její matka zemřela na rakovinu a jen o dva týdny později zesnula po silném infarktu také její starší sestra Debbie.
Poslední představení
Carmen Electra - Poslední představení | Netflix
V Posledním představení zacházela Electra také do intimnějších detailů kolem vztahu s Rodmanem a možná i následkem toho zaznamenala stránka pro dospělé Pornhub skokový posun ve vyhledávání jména herečky. Zatímco běžně prý dotaz 'Carmen Electra' zadá kolem patnácti set uživatelů denně, po odvysílání inkriminované epizody dokumentu mělo o hereččiny nahotinky rázem zájem 1,7 milionu lidí! Aura vášnivé sexbomby tak Electru neopouští ani před padesátkou a bývalá Playmate ji přiživila také rozhovorem pro Los Angeles Times, v němž velmi otevřeně popsala svůj intimní zážitek s Rodmanem. "Jednoho dne, kdy měli Bulls volno, mi Dennis řekl, že pro mě má překvapení. Dal mi pásku kolem očí a nasedli jsme na jeho motorku. Když mi konečně rozvázal oči, stáli jsme na centrálním kurtu v tréninkové hale. Bylo to šílené, jako dvě děti v cukrářství. Cpali jsme se zmrzlinou a měli jsme sex snad úplně všude - v místnosti fyzioterapeutů, v posilovně, samozřejmě i na palubovce. Myslím, že nikdy předtím nepodal takový výkon."