Nový Pán prstenů bude mnohem dražší než Jacksonův. Financuje ho nejbohatší muž planety

Nový Pán prstenů bude mnohem dražší než Jacksonův. Financuje ho nejbohatší muž planety
Pán prstenů: Návrat krále (2003) | 2003 New Line Productions
Seriálový Pán prstenů, na němž se už delší dobu pracuje, je aktuálně největším projektem Amazonu, jehož vlastníkem je Jeff Bezos, momentálně nejbohatší muž planety. Že bude mít první série takového projektu obří rozpočet bylo víceméně jasné, nyní však bylo zveřejněno, o jakou sumu reálně půjde. A sice o neuvěřitelných 465 milionů dolarů!
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu | 2001 New Line Cinema
Pro srovnání: Celá filmová trilogie, kterou na začátku nového tisíciletí přivedl do kin Peter Jackson, stála ve své době cca 300 milionů dolarů (v současnosti by to s přihlédnutím k inflaci bylo samozřejmě výrazně více) a jedna epizoda Hry o trůny vyšla průměrně na 10 milionů (čili zhruba 100 milionů za sérii). Lze tedy očekávat bez přehánění velkofilmovou výpravu, přestože Amazon ještě neuvedl, kolik epizod bude první řada obsahovat.
Pán prstenů: Dvě věže
Pán prstenů: Dvě věže | 2002 New Line Cinema
Hlavními tvůrci očekávaného návratu do Středozemě jsou John D. Payne a Patrick McKay, první dvě epizody natočil J. A. Bayona (Volání netvora: Příběh života, Jurský svět: Zánik říše). V hlavních rolích se objeví vesměs nepříliš známí herci jako Joseph Mawle (Benjen ze Hry o trůny), Peter Mullan (Ozark), Simon Merrels (Spartakus), Markella Kavenagh, Morfydd Clark aj. Děj by se měl věnovat novým příběhovým liniím, které předcházely událostem v Tolkienovu Společenstvu prstenu.
Pán prstenů: Návrat krále
Pán prstenů: Návrat krále | 2003 New Line Productions
Seriál se natáčí na Novém Zélandu, premiéry se však téměř jistě nedočkáme dříve než v příštím roce.