Nový Indiana Jones dostane hereckou posilu z říše snů

Nový Indiana Jones dostane hereckou posilu z říše snů
Dobyvatelé ztracené archy (1981) | 1981 Lucasfilm Ltd.
Je to sotva pár dní, co Lucasfilm oznámil, že do pátého dobrodružství nejmilovanějšího filmového archeologa, jehož znovu ztvární Harrison Ford, byla obsazena osobitá herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora, Solo: Star Wars Story). Dnes však byla nečekaně zveřejněna zpráva, že se v chystaném snímku objeví další současná superhvězda - dánský herecký chameleon Mads Mikkelsen (Casino Royale, Chlast, Rytíři spravedlnosti)!
Hon
Mads Mikkelsen
Jeden z nejvýraznějších a nejvyhledávanějších herců posledních let, známý svým jedinečným charismatem a mistrovským zvládáním rolí všeho typu (od plachých učitelů, přes drogové dealery až po nelítostné drsňáky), představuje pro kultovní sérii přírůstek z říše snů. Zatím se samozřejmě neví, koho si Mikkelsen zahraje, logicky se ale spekuluje o roli hlavního záporáka. Ať už se však objeví v jakékoliv úloze, důležitější bude, kolik prostoru ve filmu dostane. Snad tedy půjde o plnohodnotnou vedlejší roli a ne jen o symbolické párminutové cameo.
Harrison Ford
Indiana Jones a chrám zkázy
Připomeňme, že o režii se postará James Mangold (Logan: Wolverine, Le Mans '66). Steven Spielberg, režisér všech čtyř předchozích dílů, bude tentokrát pouze produkovat. Hudbu bude opět skládat legendární John Williams (Jurský park, Star Wars: Vzestup Skywalkera). George Lucas, který postavu Indiana Jonese vymyslel, se poprvé v historii série nebude na vzniku snímku nikterak podílet. Název filmu a jeho zápletka jsou nadále neznámé.
Světová premiéra je stanovena na 29. července 2022.