Nejznámější česká herečka vyměnila základní školu za modeling v Itálii, objevila se vedle zbožňovaného Jamieho Dornana a pořád točí v zahraničí

Nejznámější česká herečka vyměnila základní školu za modeling v Itálii, objevila se vedle zbožňovaného Jamieho Dornana a pořád točí v zahraničí
Aňa Geislerová ve filmu Jízda (1994) | Česká televize

Modelka ze základky

Aňa Geislerová
Pějme píseň dohola (1990)
Ještě, než se stala herečkou, vydala se čtrnáctiletá Aňa do italského Milána, aby zkušila štěstí ve světě modelingu. Jejím velkým vzorem byla Eva Herzigová. Do Československa se vrátila po několika měsících, dostudovala základní školu a nastoupila na konzervatoř Jaroslava Ježka, kterou však nedokončila. Její cílevědomost nicméně stála za jejím úspěchem na samotném začátku kariéry.

Pějme píseň pro panenku

Aňa Geislerová
Requiem pro panenku (1991)
Requiem pro panenku (1991) Filipa Renče je filmem, který Aňu proslavil. Nejedná se nicméně o první snímek, v němž si zahrála. Vůbec poprvé se herečka představila v táborové komedii Ondřeje Trojana Pějme píseň dohola (1990). V době natáčení jí bylo třináct let a roli dostala až na druhý pokus, neboť napoprvé byla pro neukázněnost vykázána ze scény.

Nejvíc Českých lvů

Aňa Geislerová, Ester Kočičková, Iva Pazderková
Ester Kočičková, Iva Pazderková a Aňa Geislerová na nominačním večeru Českého lva (2009) | Karel Šanda
Aňa Geislerová má na kontě hodně přes stovku rolí ve filmech, seriálech a televizních pořadech. Mezi tuzemskými herečkami též drží rekord v rámci počtu získaných ocenění Český lev. Na kontě jich má pět - tři za hlavní roli (Želary, Kráska v nesnázích, Nevinost) a dvě za vedlejší (Návrat idiota, Štěstí). Na paty jí šlape Klára Melíšková se čtyřmi soškami. Posledních devět let nicméně z předávání Českých lvů vyšla Aňa Geislerová vždycky naprázdno.

Mezinárodní projekty

Aňa Geislerová, Cillian Murphy
Anthropoid
Od samotných hereckých začátků se Aňa představuje též v mezinárodních a zahraničních projektech. Začínala v pohádkách Princezna Fantaghíro 2 a 3 a vrchol přišel s koprodukčním Anthropoidem (2016), kde si zahrála vedle mezinárodních hvězd Jamieho Dornana a Cilliana Murphyho. V současnosti je Aňa ve Velké Británii, kde se účastní natáčení kriminálního filmu The Knife Thrower s Peterem Stormarem v hlavní roli.

Tři sestry

velka-filmova-jizda-s-anou-geislerovou
Tři sestry - Lela, Aňa a Ester | Krajské listy
Lela, Aňa a Ester tvoří tři sestry, z nichž dvě mají k filmu velmi blízko. Lela je výtvarnicí a zpěvačkou a pro snímek Nevinnost navrhla plakát, který byl nominován na nestatutární cenu Český lev. Ester se na filmovém plátně objevuje pravidelně, navíc v posledních letech získává též hlavní role (LOVEní). Vítězka národního finále modelingové soutěže Elite Model Look Czech republic 2002 je též vizuální umělkyní. Spolu s Aňou se objevují v novém seriálu televize Nova Anatomie života.