Viktoriánky konečně dovedly HBO Max na vysněná čísla

Viktoriánky konečně dovedly HBO Max na vysněná čísla
Viktoriánky | HBO
Viktoriánkám se totiž podařilo to, o čem dosud HBO Max pouze snil - konečně se dostal na první místo ve sledovanosti a překročil hranici 1,4 milionu sledujících domácností, což je číslo, které ještě poroste, jakmile se započítají další státy. Viktoriánky se tak staly jejich nejsledovanější seriálovou premiérou od spuštění této služby.
Tvorba seriálu se přitom neobešla bez problémů, HBO si seriál objednalo již v roce 2018. Tvůrce Joss Whedon je autorem scénáře, výkonným producentem i režisérem prvních tří epizod. Od výroby ale musel odstoupit s tím, že je vyčerpaný a chce se věnovat rodině. V současné chvíli se kolem něj ale rozvířila řada dohadů a vyšetřování s ohledem na obvinění z neprofesionálního chování, obtěžování a zneužívání, které vůči němu vznesli herci a herečky, se kterými již dříve pracoval. Novou vedoucí seriálu Viktoriánky se tak stala Philippa Goslett. Čas tedy ukáže, jak si seriál povede nejen ve sledovanosti, ale hlavně s ohledem na hodnocení diváků a kritiků.
Viktoriánky
Viktoriánky | HBO
A o čem Viktoriánky jsou? Epický steampunkový příběh sleduje osudy viktoriánských žen, které zjišťují, že mají neobvyklé schopnosti, mocné nepřátele a úkol, který může změnit svět... V posledních letech vlády královny Viktorie je Londýn sužován „Dotčenými“ – osobami, většinou ženami, u nichž se náhle projevily nadpřirozené schopnosti. Některé jsou okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi ně patří i tajemná a rázná vdova Amalia True (Laura Donnelly) a geniální mladá vynálezkyně Penance Adair (Ann Skelly). Stěžejní představitelky této nově etablované třídy vezmou osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo.