Benedict Cumberbatch si zahraje muže na útěku ve špionážní hře, která zaujala už Alfreda Hitchcocka

Benedict Cumberbatch si zahraje muže na útěku ve špionážní hře, která zaujala už Alfreda Hitchcocka
Benedict Cumberbatch jako Patrick Melrose | Showtime Entertainment
Režírovat bude Edward Berger, který s Benedictem Cumberbatchem již dříve spolupracoval na sérii Patrick Melrose . Scénáře má na starosti Mark L. Smith (Revenant).
Seriál The 39 Steps by měl mít šest epizod a natáčení je v plánu na příští rok s tím, že premiéry by se měli diváci dočkat o rok později. Děj je zasazen do současnosti a jeho hlavním hrdinou je Richard Hannay, muž snažící se pomoci tajnému agentovi. Když je agent zabit a Richard z jeho vraždy obviněn, dává se na útěk s cílem najít skutečné pachatele a zastavit únik přísně tajných informací.
Patrick Melrose
Patrick Melrose | Showtime
Vedle hlavní role se Benedict Cumberbatch ujme i postu výkonné producenta seriálu. A pokud patříte mezi jeho fanoušky, máte se v tomto i příštím roce na co těšit. V plánu jsou totiž premiéry jeho snímků Spider-Man: No Way Home, The Power of the Dog a The Electrical Life of Louis Wain. Rozpracované má ale i další projekty jako Rogue Male, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Rio a Magik.
Zajímavostí přitom je, že román 39 stupňů se vedle Hitchcockovy verze dočkal ještě několika dalších - v roce 1959 jednu natočil Ralph Thomas a v roce 2008 režíroval další James Hawes. Ta Hitchcockova je nicméně nejen první, ale podle hodnocení diváků i nejlepší.
Třicet devět stupňů
Třicet devět stupňů | Gaumont