Trailer: Angelina Jolie musí chránit svědka vraždy v novém thrilleru autora drsných pecek Sicario a Wind River

Trailer: Angelina Jolie musí chránit svědka vraždy v novém thrilleru autora drsných pecek Sicario a Wind River
Kdo mi jde po krku (2021) | HBO Max
Herec, scenárista a režisér Taylor Sheridan (série Sicario, Wind River) je v posledních letech vyloženě na roztrhání. Jeho drsný seriál Yellowstone s Kevinem Costnerem v hlavní roli má díky svému obrovskému diváckému úspěchu za sebou už tři série (čtvrtá se chystá) a na konci dubna bude mít na Amazon Prime Video premiéru očekávaná adaptace stejnojmenného románu Toma Clancyho Without Remorse (Bez výčitek), pod nímž je podepsaný jako spoluscenárista. A pouhé dva týdny poté dorazí hvězdně obsazený thriller Kdo mi jde po krku. Ten žádaný filmař napsal ve spolupráci s Charlesem Leavittem (Krvavý diamant, Warcraft: První střet) a autorem knižní předlohy Michaelem Korytou. A stejně jako oceňovaný Wind River si ho sám i zrežíroval.
Trailer:
Kdo mi jde po krku
A dle (mých) očekávání zatím vypadá velmi dobře. Tentokrát zřejmě Sheridan pojede na (žánrovou) jistotu, neboť zápletka o ochraně nepohodlného dětského svědka, který musí být co nejdříve zlikvidován, je velice tradiční a mnohokrát ozkoušená (viz např. Svědek). Nicméně zasazení do nehostinné přírody, v níž navíc najatí vrazi v podání Aidana Gillena (Hra o trůny) a Nicholase Houlta (X-men: Dark Phoenix) záměrně rozpoutají požár, působí samo o sobě nadmíru slibně. O život malého chlapce bude ze všech sil bojovat expertka na přežití, jíž zde ztvárnila Angelina Jolie. Fanoušky seriálového Punishera (můj případ) pak jistě potěší i přítomnost Jona Bernthala.
Dle aktuálních informací by měl snímek dorazit do českých kin 13. května a hned o den později být k dispozici i na HBO Max (kdy se objeví na českém a slovenském HBO GO zatím není známo).