Ženatý se závazky: Osobní tragédie hlavní hvězdy vedla k vymazání půlky série

Ženatý se závazky: Osobní tragédie hlavní hvězdy vedla k vymazání půlky série
Ženatý se závazky | Columbia TriStar
Specifickou situací je pro tvůrce náhlé těhotenství hereček, které se obvykle řeší dvojím způsobem - buď se vpíše do scénáře a stane se součástí děje nebo je rostoucí břicho nejrůznějším způsobem před diváky skrýváno (herečka neustále za něčím stojí / kamera ji zabírá od ramen výše a pod.). A ne vždy zapracování nutně musí znamenat, že otěhotní i postava, které se to týká. V legendárním sitcomu Frasierovi tvůrci dodali Daphne linii o tom, že pod vlivem nového vztahu přibírá a když šla její představitelka Jane Leeves na porodní sál, na několik dílů se Daphne vytratila na odtučňovací kliniku.
zenaty-se-zavazky-osobni-tragedie-hlavni-hvezdy-vedla-k-vymazani-pulky-serie-1
Ženatý se závazky | Columbia TriStar
"Rostoucí" situace nastala i během natáčení komediální klasiky Ženatý se závazky. Katey Sagal (Peggy Bundová) v roce 1991 otěhotněla a protože to bylo před startem šesté série, autoři show se rozhodli situaci zohlednit v seriálu. Bohužel však Sagal v 7. měsíci potratila. Herečku to přirozeně velmi zasáhlo a tvůrci se rozhodli k jedinému kroku, který jim v tu chvíli dával smysl - v jedenácté epizodě udělali ze všech předchozích dílů série pouhý sen. V rámci děje se tedy Peggy těhotenství (a vše s tím spojené) pouze zdálo.
Sagal poté během natáčení seriálu otěhotněla ještě dvakrát a oba tyto příběhy již naštěstí měly šťastný konec (přičemž ani jedno těhotenství scenáristé do děje nezapracovali). Dnes je spokojenou matkou tří dětí a jednou z nejvytíženějších hereček své generace. Již tento týden startuje v Americe nový dramatický krimi seriál Rebel, který jeinspirovaný životem ekologické aktivistky Erin Brockovich a v němž Sagal hraje hlavní roli.

Trailer na seriál Rebel:

Rebel