Seriál o Obi-Wanu Kenobim ohlásil obsazení. Vrátí se několik známých tváří, včetně legendárního padoucha

Seriál o Obi-Wanu Kenobim ohlásil obsazení. Vrátí se několik známých tváří, včetně legendárního padoucha
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) | Twentieth Century Fox
Asi nikdo nepochybuje o tom, že u Disneyho chtějí značku Star Wars dojit, co to jen půjde. S novou filmovou trilogií jim to nakonec tak úplně nevyšlo (eufemisticky řečeno), s Mandalorianem, prvním hraným SW seriálem, ale zatím slaví úspěch. Díky tomu je aktuálně v plánu hned několik dalších projektů tohoto typu. Tím nejočekávanějším je pak nepochybně dlouho plánovaný Obi-Wan Kenobi, v němž si svou roli z prequelové trilogie zopakuje Ewan McGregor. A jelikož produkce seriálu už bude brzy zahájena, Lucasfilm oznámil kompletní obsazení.
Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi | Disney
Kromě McGregora a již dříve ohlášeného Haydena Christensena, jenž si znovu zahraje ikonického Anakina Skywalkera/Darth Vadera, se tak dále můžeme těšit na Kumaila Nanjianiho, Indiru Varmu, Ruperta Frienda, O'Sheu Jacksona Jr., Sunga Kanga či herce a režiséra Bennyho Safdieho (Dobrý časy, Drahokam). V seriálu se objeví i Joel Edgerton a Bonnie Piesse, kteří si zopakují své role Owena a Beru Larsových ze SW: Epizoda III - Pomsta Sithů.
Datum premiéry zatím oznámeno nebylo, na Disney+ by se ale šestidílná minisérie mohla (s trochou štěstí) objevit už někdy během příštího roku. Ještě letos bychom se však měli dočkat uvedení třetí řady Mandaloriana a první série The Book of Boba Fett.