Rebel Dylan a zástup svalnatých plavčíků z Pobřežní hlídky. Představujeme sexy fešáky z oblíbených seriálů 80. a 90. let

Rebel Dylan a zástup svalnatých plavčíků z Pobřežní hlídky. Představujeme sexy fešáky z oblíbených seriálů 80. a 90. let
Dylan McKay, nebo Logan Fowler? | Fox Network/NBC
Vybrat ze všech seriálových fešáků jednoho jediného, kterého bychom označili za toho nejatraktivnějšího, je nemožné. Naše názory se na tuto věc jistě dost liší, navíc každý jsme sledovali jiné pořady, i tak ale věřím, že většinu ze svých idolů tu najdete.
Beverly Hills 90210
Nejvíc atraktivních hrdinů bez pochyby svému publiku naservíroval seriál Beverly Hills 90210. O své fanynky mezi sebou soutěžili Luke Perry, Jason Priestley, Brian Austin Green a Ian Ziering. Ani jeden ze zmíněných pánů to sice nedotáhl k hvězdné herecké kariéře, ale i tak se herectví ve větší či menší míře věnují stále. Nejčastěji ve formě menších rolí v televizních seriálech a filmech.
Největší slávy, pokud se to tak dá říci, dosáhl Luke Perry coby Dylan McKay. Když nastoupil do seriálu bylo mu dvacet čtyři let. Jeho kariéru ukončila v roce 2019 mozková příhoda, na jejíž následky v roce 2019 ve věku padesáti dvou let zemřel. Naposledy účinkoval ve snímku Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu a v seriálu Riverdale.
Jednadvacetiletý Jason Priestley coby Brandon Walsh díky Beverly Hills zavedl novou módu ohrnutých rukávů u triček. Ještě než se ale dostal na adresu 90210, objevil se i ve dvou dílech jiného fešáky obsazeného seriálu s adresou v názvu - Jump Street 21. Letos oslaví Jason padesátce druhé narozeniny a hraje jednu z hlavních rolí v kriminálním seriálu Soukromé očko.
Ian Ziering se ujal role středoškoláka Stevea ve věku dvaceti šesti let a se stejně jako jeho kolegové se celou svou kariéru věnuje hlavně natáčení epizodních rolí v různých seriálech. Účinkoval ale i v řadě béčkových snímků, jako série Žraločí tornádo. Letos oslavil již padesáté sedmé narozeniny.
Brian Austin Green je nejmladším fešákem seriálu, role Davida Silvera se ujal v sedmnácti letech. I on se věnuje natáčení televizních seriálů a filmů. Vedle herectví se ale věnuje i hudbě a filmové produkci. Naposledy ho mohli diváci vidět v seriálu The Conners. Do širšího povědomí se ale dostal i díky svému manželství s herečkou Megan Fox (filmová série Transformers), se kterou má tři děti. Letos Brian oslaví čtyřicáté osmé narozeniny.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-1
Luke Perry, Jason Priestley, Ian Ziering a Brian Austoin Green - Beverly Hills 90210 | Fox Network
Pobřežní hlídka
Pobřežní hlídka je beze sporu hned v závěsu. Jelikož seriál běžel od roku 1989 do roku 2011, vystřídalo se v jeho jedenácti sériích atraktivních záchranářů víc než dost. Slavným se přitom stal jen jeden z nich – Jason Momoa, který ve dvaceti letech ztvárnil postavu Jasona Ioaneho ve 44 dílech v letech 1999 až 2001. Za zmínku ale určitě stojí ještě David Charvet, Billy Warlock a Jaason Simmons.
Billymu Warlockovi bylo už 28 let, když začal hrál v Pobřežní hlídce Eddieho Kramera. Za svou kariéru účinkoval v řadě televizních seriálů, včetně jednoho z nejdelších amerických pořadů One Life to Live. Od roku 2011 ale nic nového nenatočil. Nedávno oslavil své šedesáté narozeniny.
Ani David Charvet není v posledních letech nijak aktivní, od roku 2013 nic nenatočil. Vedle herectví se ale věnuje i hudbě. Kromě Pobřežní hlídky, ve které de svých dvaceti letech ztvárnil postavu Marta Brodyho, účinkoval i v seriálu Melrose Place. V květnu mu bude čtyřicet devět let.
Jaason Simmons je na tom dost podobně jako jeho kolegové. Na další rok má sice v plánu dva snímky, ale jedná se většinou o béčkové filmy. Letos již jedenapadesátiletý Jaason účinkoval například v již jednou zmíněném Žraločím tornádu. V Pobřežní hlídce si zahrál plavčíka Logana Fowlera, bylo mu dvacet čtyři let.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-3
David Charvet, Billy Warlock a Jaason Simmons - Pobřežní hlídka | National Broadcasting Company (NBC)
Jump Street 21
Také Jump Street 21 se podařilo ulovit hned dva fešáky. Řeč je samozřejmě o Johnnym Deppovi (tehdy mu bylo dvacet čtyři let) a jeho kolegovi Richardovi Griecovi (dvacet tři let). Oba herci byli velmi populární a fanynky dodnes vedou spory, který z tajných detektivů byl oblíbenější a přitažlivější. Jedné z menších rolí se navíc ujal i tehdy začínající pětadvacetiletý Brad Pitt. Zatímco Richard Grieco zapadl, Johnnymu Deppovi a Bradu Pittovi se podařilo dostat se mezi největší filmové hvězdy. O kariéře Richarda Grieca jsme psali v samostatném článku.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-11
Johnny Depp a Richard Grieco - Jump Street 21 | 20th Century Fox Television
Melrose Place
Chybět ale nemůže ani seriál Melrose Place, který se snažil napodobit úspěch Beverly Hills 902 10. To se mu sice nepodařilo, s ohledem na mužské obsazení se ale bylo na co dívat. Řeč se hlavně o trojici Grant Show, Doug Savant a Andrew Shue.
Když začal Andrew hrát v Malrose Place, bylo mu pětadvacet, dnes se herectví téměř nevěnuje a vedle Melrose Place natočil jen několik snímků jako Holky fotbal nehrajou nebo Vyvolávač deště. Letos je mu padesát čtyři.
To Grant Show je mnohem produktivnější. Jeho seriálová sbírka je poměrně bohatá. Zahrál si například v seriálech Dynastie, Devious Maids a The Family. Na začátku letošního roku oslavil padesáté deváté narozeniny. V době účinkování v Melrose Place mu bylo třicet.
Doug Savant se ujímá spíše epizodních rolí, za zmínku stojí jeho účinkování v seriálech Zoufalé manželky a 24 hodin. Když získal roli Marta Fieldinga v Melrose Place, bylo mi dvacet osm let. Letos Dooug oslaví padesáté sedmé narozeniny.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-2
Andrew Shue, Doug Savant a Grant Show - Melrose Place | Fox Network
Krok za krokem
Krok za krokem nemůže ve výčtu chybět. Tato komediální klasika sice necílila na mladé dospívající publikum jako výše zmíněné pořady. Ale i tak se bylo čím kochat. Řeč je samozřejmě o Codym v podání čtyřiadvacetiletého Sashy Mitchella, letos slaví již padesáté třetí narozeniny. Jeho filmové kariéře jsme věnovali jiný článek.
Sasha Mitchell - Krok za krokem
Sasha Mitchell - Krok za krokem | Warner Bros.
Čarodějky
Čarodějky se samozřejmě zaměřovaly na ústřední trojici sester Halliwellových, jelikož šlo ale o tři velmi půvabné mladé dámy, pohlednými muži se to kolem nich také dost hemžilo. všechny zmiňme tři – Brian Krause, Julian McMahon a Ted King.
Ted King natáčí televizní filmy a seriály, přičemž největší role měl v seriálech Útěk z vězení a One Life to Live. V Čarodějkách se tehdy třiatřicetiletý Ted ujal role detektiva Andyho Trudeaua, přítele Prue Halliwelové. Letos je mu padesát pět let.
Dvaapedesátiletý Brian Krause proslul hlavně díky roli v Návratu do Modré laguny, jinak se i on věnuje spíše televizním seriálům a různým epizodním rolím. Nejnověji je k vidění v seriálu Cypher. V Čarodějkách ztvárnil roli anděla Lea, bylo mu tehdy dvacet devět let.
Julian McMahon je na tom podobně, letos slaví padesáté druhé narozeniny a jeho nejnovějšími počiny jsou seriály Runaways, FBI a FBI: Most Wanted. V Čarodějkách začal účinkovat ve svých třiceti dvou letech, kdy se ujal role Colea Turnera.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-6
Brian Krause, Julian McMahon a Ted King - Čarodějky | The WB Television Network
Pohotovost
Pohotovost je dosud označovaná za jeden z nejlepších seriálů z lékařského prostředí. Hlavně se ale jednalo o odrazový můstek pro hereckou kariéru tehdy již třiatřicetiletého George Clooneyho, který se ujal role doktora Douga Rosse. Vedle George, který za pár týdnů oslaví šedesátku, na sebe v seriálu ale upozornil i sedmadvacetiletý Goran Visnjic jako doktor Luka Kovač. V poslední době se Goran objevil v epizodní roli oblíbeného seriálu The Boys.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-8
George Clooney a Goran Visnjic - Pohotovost | National Broadcasting Company (NBC)
Plný dům
Další komediální rodinný seriál v našem výčtu. Postava strejdy Jesseho v podání čtyřiadvacetiletého Johna Stamose okouzlila nejen dcery, ale i maminky. A komu by se po něm stýskalo, tak připomínám nedávné pokračování Plného domu s názvem Fuller House a nyní novinku od Disneyho Big Shot. A nutno uznat, že ačkoli je Johnovi padesát sedm let, neztratil nic ze svého šarmu.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-4
John Stamos - Plný dům | American Broadcasting Company (ABC)
Buffy, přemožitelka upírů a Angel
Seriálový hit Buffy, přemožitelka upírů zdobili hned dva atraktivní upíři – Angel v podání Davida Boreanaze a Spike v podání Jamese Marsterse, kteří si pak stejné postavy zopakovali i v seriáluAngel .
Pokud jsou mezi vámi fanoušci seriálu Sběratelé kostí, není třeba vám jedenapadesátiletého Davida Boreanaze nijak představovat, neboť v tomto seriálu působil coby hlavní hrdina dvanáct sezón. Nyní natáčí seriál SEAL Team. Role Angela v Buffy se ujal v dvaceti osmi letech.
James Marsters už v kariéře takové štěstí neměl, v padesáti osmi letech mu musí stačit epizodní role v televizních seriálech, z nichž jsou nejznámější Runaways a Havaj 5-0. V Buffy se ujal role upíra Spikea a zajímavostí je, že ze všech v článku zmíněných pánů byl v době získání dané role nejstarší, bylo mu už třicet pět let.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-7
David Boreanaz a James Marsters - Angel | 20th Century Fox Television
Dawsonův svět
Dawsonův svět byl také poměrně oblíbeným pořadem pro dospívající publikum. Dvou hlavních mužských rolí se tehdy ujali jedenadvacetiletý James Van Der Beek a dvacetiletý Joshua Jackson.
James Van Der Beek se po skončení Dawsonova světa věnoval natáčení televizních filmů a seriálů, z nichž nejznámější je Jak jsem poznal vaši matku a Kriminálka: Oddělení kybernetiky. Jeho poslední prací je hororová komedie Bad Hair. Letos mu bylo čtyřicet čtyři let.
Joshua Jackson si vede stejně jako jeho seriálový kolega a natáčí seriály a televizní filmy. Těmi nejnovějšími jsou seriály Dr. Death a Little Fires Everywhere. Své čtyřicáté třetí narozeniny oslaví v červnu.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky-9
James Van Der Beek a Joshua Jackson - Dawsonův svět | The WB Television Network
Správná pětka
Seriál Správná pětka nepatří mezi ty nejslavnější seriály ze všech uvedených, ale s ohledem na herecké obsazení ho nemohu opomenout. Dvou hlavních rolí se totiž ujali fešáci Matthew Fox a Scott Wolf.
Dnes již čtyřiapadesátiletý Matthew Fox později proslul hlavně díky seriálu Ztraceni, v posledních šesti letech ale nic nenatočil. Správnou pětku začal točit ve dvaceti osmi letech.
Scott Wolf (52 let) je na tom tedy trošku lépe, jeho jméno možná není tak slavné, ale v současné chvíli hraje v seriálu Nancy Drew a předtím účinkoval v seriálu The Night Shift. Správnou pětku natočil v šestadvaceti letech.
ktery-serialovy-fesak-z-80-a-90-let-se-vam-libil-nejvice-rebel-dylan-nebo-nejaky-svalnaty-plavcik-z-pobrezni-hlidky
Matthew Fox a Scott Wolf - Správná pětka | Fox Network
Přátelé
A nakonec si dáme Přátele. Populárnější seriál byste ve své době asi těžko hledali. Herecké obsazení vsadilo na atraktivní ženy a sympatické mladé muže - pětadvacetiletý Matthew Perry a o tři roky starší David Schwimmer byli ve svých rolích kouzelní, ale co se týče přitažlivosti, jednoznačně to nad nimi vyhrál Joey v podání sedmadvacetiletého Matta LeBlanca. A čemu se pánové věnují teď? Kromě speciálního dílu Přátel, který se jim podařilo letos natočit, se Matthew Perry věnoval natáčení filmu Don't Look Up pro Netflix, Matt LeBlanc natočil komediální seriál Man with a Plan a David Schwimmer se v minulém roce představil v komediálním seriálu Intelligence.
David Schwimmer, Matt LeBlanc a Matthew Perry - Přátelé
David Schwimmer, Matt LeBlanc a Matthew Perry - Přátelé | Warner Bros.