Druhý Sebevražedný oddíl v traileru hýří skvělými nováčky, drsným humorem a Sylvesterem Stallonem v jeho možná nejšílenější roli

Druhý Sebevražedný oddíl v traileru hýří skvělými nováčky, drsným humorem a Sylvesterem Stallonem v jeho možná nejšílenější roli
The Suicide Squad (2021) | Warner Bros.
První Sebevražedný oddíl v režii Davida Ayera (Street Kings, Bright) měl našlápnuto k tomu, aby šlo o perfektní komiksovou variaci Tuctu špinavců. Bohužel to nedopadlo, protože původní (údajně hodně temná a drsná) režisérova vize producentům nevyhovovala, a tak ho donutili film předělat po vzoru cool trailerů, z jejichž hravého a zábavného stylu byli lidé nadšení. Výsledkem byla nesourodá slátanina, kde každou jednu dobrou věc "vyvažovala" minimálně jedna špatná.
Letos nás po pěti letech čeká pokračování, které dostal na starost svérázný scenárista a režisér James Gunn (oba díly marvelovských Strážců Galaxie). A které zatím vypadá hodně zajímavě!
Trailer:
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
I nový Sebevražedný oddíl se v prvním traileru prezentuje jako drzá a kouzelně odvázaná týmová jízda, ve které se bude mohutně hláškovat a zabíjet. A jelikož tentokrát bude film mládeži nepřístupný (tedy pokud si to nevypočitatelní Warneři na poslední chvíli zase nerozmyslí), dialogy a hlášky se nebudou vyhýbat sprostým slovům a umírat se bude brutálně a krvavě. To druhé jasně naznačují hned dvě scény s jedním z nových členů týmu, sympatickým humanoidním žralokem, jenž jednoho nepřítele roztrhne na dva kusy a jiného jednoduše sežere. Herecké obsazení je navíc vyloženě boží - Will Smith se jako Deadshot bohužel nevrátí, opět se ale můžeme těšit na Margot Robbie v roli Harley Quinn, Joela Kinnamana, Jaie Courtneyho a z nováčků na Idrise Elbu, Johna Cenu, Nathana Filliona, Michaela Rookera, Petera Capaldiho, Taiku Waititiho či Sylvestera Stalloneho (právě on je dabérem zmíněného King Sharka). Snad to tedy napodruhé téhle značně výstřední partě vyjde.
Do amerických kin a na HBO Max film dorazí 6. srpna.