Knižní klasika mistra hororu se konečně podívá na naše obrazovky. Budou u toho ty největší osobnosti televizní i filmové tvorby

Knižní klasika mistra hororu se konečně podívá na naše obrazovky. Budou u toho ty největší osobnosti televizní i filmové tvorby
To (2017) | New Line Cinema
Novelu Talisman vydal Stephen King společně s Peterem Straubem roku 1984, přičemž práva na zfilmování si už s předstihem zajistil Steven Spielberg, nejvlivnější režisér a producent té doby. Více než tři dekády se Spielberg pokoušel převést rozsáhlý román na velké plátno, ale Talisman nakonec čeká trochu jiný osud. Oscarový tvůrce Schindlerova seznamu a Zachraňte vojína Ryana se totiž spojí s bratry Mattem a Rossem Dufferovými, kteří mají na svědomí populární seriál Stranger Things, a uznávanou předlohu společně promění v televizní sérii. 'Duffer Brothers' poslouží jako výkonní producenti a produkovat bude Netflix ve spolupráci s Paramount Television a Amblin Television Stevena Spielberga.
Talisman pojednává o dvanáctiletém chlapci Jacku Sawyerovi, jenž se musí vydat na epické dobrodružství a najít mocnou relikvii, pokud chce zachránit život své umírající matce. Při své cestě přitom křižuje dvě různé reality a z běžné Ameriky, jakou dobře známe, se dostává až do tajuplného světa takzvaných Teritorií.
David Harbour
Stranger Things
Showrunnerem a scenáristou série bude talentovaný držitel Emmy Curtis Gwinn, jenž má na kontě opěvované hity jako Stranger Things, Narcos nebo Živí mrtví. Tvůrčí i produkční zázemí tedy bude luxusní a podle všeho se máme na co těšit. Pokud Talisman uspěje, s nemalou pravděpodobností dojde také na zfilmování knižního pokračování s názvem Černý dům, které King se Straubem publikovali roku 2001.
Četli jste Talisman a jste rádi, že bude adaptován jako rozsáhlejší televizní série namísto celovečerního filmu?