Zdrcující Příběh služebnice připomíná svůj brzký návrat novou upoutávkou

Zdrcující Příběh služebnice připomíná svůj brzký návrat novou upoutávkou
Příběh služebnice | Hulu
Příběh služebnice, adaptace úspěšného dystopického románu Margaret Attwood, je velkým seriálovým hitem již od své první sezóny, která byla uvedena roku 2017. Drastické a emotivní drama se odehrává v blízké budoucnosti v bývalých Spojených státech, nyní tvrdě totalitním Gileádu, v němž jsou ženy nepřehlédnutelně podřízeny mužům. Hlavní hrdinkou je mladá žena June (Elisabeth Moss), která se po státním převratu stala proti své vůli jednou z mnoha tzv. služebnic, které jsou využívány k rození dětí vládnoucí vrstvě. June se snaží udělat vše proto, aby sebe i svou dceru Hannah, jež byla přidělena k jiné rodině, dostala za hranice země, jíž vládnou překroucená křesťanská dogmata a hlavně nelidská krutost.

Trailer:

Příběh služebnice
Seriál má nyní za sebou tři série. Děj je nyní ve fázi, kdy se June ocitla spolu s několika dalšími služebnicemi na svobodě, takže je čeká ukrývání se před nekompromisními představiteli státu. Nepříliš prozrazující upoutávka budí dojem, že nová sezóna by mohla být jednak poměrně akční (zřejmě dojde k nejednomu boji rebelů s utlačovateli), ale především by příběh, jenž je už nyní značně rozsáhlý, mohla posunout výrazně kupředu, směrem k vyhlíženému závěru. Zatím sice není známo, kolik sérií nás ještě čeká, osobně bych si však přál, aby jich nebylo více než pět, maximálně šest. Vzhledem k tomu, že seriál už dlouho vzniká bez opory v podobě knižní předlohy, tak s každou další řadou hrozí velký kvalitativní úpadek. Ukončení seriálu bude každopádně hodně záviset i na jeho divácké oblibě. Je tedy klidně možné, že tady s námi June a spol. ještě pár let pobudou...
Nová řada se na streamovací službě Hulu začne vysílat 28. dubna. Nedlouho poté by se tak mohla objevit i na českém HBO GO, kde jsou stále k vidění všechny dosud vydané epizody.