Raya a drak: První reakce hovoří jasně - na tento animák jděte s tátou!

Raya a drak: První reakce hovoří jasně - na tento animák jděte s tátou!
Raya a drak | Walt Disney Studios
Jak si tedy podle filmových kritiků nový snímek vedl? Všechny dostupné recenze se shodují na několika prvcích, které z Rayi dělají vskutku povedený snímek. Za prvé je to úžasná vizuální stránka, která se oproti Vaianě opět posunula o kus dál, za druhé kouzelný fiktivní svět Kumatry, ve kterém se snímek odehrává a který staví na velkém přírodním i vizuálním bohatství Asie , a za třetí akce. Raya a drakpřináší rodinnou zábavu v kombinaci s akčním trhákem, takže se u něj budou bavit i rodiče, zvláště pak tatínkové (i když i maminky milují akční podívanou). Přičemž právě onu akci vyzdvihují všechny recenze nejvíc. Působivé bojové sekvence se totiž animátorům podařilo zachytit stylem, jako by byly natáčeny pohyblivou kamerou, jako je tomu u akčních filmů.
Raya a drak
Raya a drak | Walt Disney Studios
Raya je výpravný film opírající se o složitou mytologii a posouvající ženskou hrdinku do další roviny. Po nebojácné Locice, Anně s Elsou a dobrodružné Vaianě je tu pravá válečnice, pro kterou je nejdůležitější mise za záchranou rodiny i celé Kumatry. Nečekejte tedy žádnou romanci a ani rytíře v blýskavé zbroji, protože tím je Raya.
Rotten Tomatoes dalo Raye 95 procent, The Guardian ji ohodnotil 60 procenty, Collider a Empire shodně 80 procenty. Snad se tedy máme na co těšit. Po panďáckém Poovi se možná dočkáme dalšího slušného akčního bijáku. :-)