Práce na pokračování kultovní sci-fi o mimozemském ghettu konečně začaly!

Práce na pokračování kultovní sci-fi o mimozemském ghettu konečně začaly!
District 9 | Palace Pictures
Řeč je pochopitelně o osobitě pojatém snímku District 9, který oblíbené
District 9
District 9 | Palace Pictures
schéma mimozemské invaze obrátil ve svéráznou společenskou alegorii, když jindy obávané vetřelce uzavřel do chudinského ghetta v jihoafrickém Johanesburgu. Tehdy debutující režisér Neill Blomkamp napsal originální scénář společně s Terri Tatchellem a odnesli si za něj oscarovou nominaci, přičemž film usiloval o zisk zlatých sošek rovněž v kategoriích pro nejlepší film, efekty a střih. V kinech si snímek přišel na krásných 210 milionů dolarů a okamžitě se začalo mluvit o pokračování. Blomkamp ovšem dával přednost jiným projektům a v posledních letech se věnoval tvorbě krátkometrážních filmů, tudíž fanoušci skoro přestali doufat, že by se sequelu k režisérovu prvotnímu a největšímu úspěchu ještě dočkali.
Naděje zahořela až roku 2017 poté, co byl zrušen Blomkampův plánovaný příspěvek do série Vetřelec. "Ok, co se týče Districtu 10, stručná odpověď zní ano," pověděl fanouškům v interaktivním rozhovoru. "Toužím se vrátit do toho světa a odvyprávět zbytek příběhu s Wikusem a Christopherem. Problémem nyní je, že mám v rukávu mnoho jiných projektů a nápadů, na nichž chci rovněž pracovat a dokončit je. A především, ten jednoznačně správný důvod k tomu, abychom udělali District 10, musí být naprosto jasný. První film byl hodně explicitně založen na skutečných jihoafrických tématech, která mě tam v mládí ovlivňovala, a musíme si dát pozor, aby na to další snímek nezapomněl."
District 9
District 9 | Palace Pictures
Na svém twitterovém účtu Blomkamp nyní potvrdil, že scénář k Districtu 10 je konečně ve vývoji. Napíše jej opět on společně s Tatchellem, jenž od roku 2009 pracoval pouze na Blomkampově třetím celovečerním snímku Chappie, a potvrzen byl také návrat hlavní herecké opory Sharlta Copleyho. Celkově půjde už o třetí film na dané téma, neboť District 9 byl celovečerní adaptací šestiminutového kraťasu Živý v Joburgu, který Blomkamp natočil roku 2005. Laťka je po čtyřech oscarových nominacích a bezmála kultovním statusu předchůdce položena proklatě vysoko, ale fanoušci jsou tímto oznámením dozajista nadšeni. Další informace snad vyplují na povrch v příštích měsících.