Netflix a režiséři Avengers plánují vlastní Piráty z Karibiku. Pro děti ale nebudou

Netflix a režiséři Avengers plánují vlastní Piráty z Karibiku. Pro děti ale nebudou
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) | Walt Disney Studios
Aktuálně pětidílná filmová série Pirátů z Karibiku si nyní dává pauzu. Johnny Depp se v dalším pokračování téměř jistě neobjeví a tak studio nejspíš řeší, co si s látkou v budoucnu počít. Mezitím by ale měl na Netflix dorazit snímek Bluff, pirátské dobrodružství, v němž si hlavní roli zahraje Zoe Saldana (Avatar), jež se přitom objevila v malé roli hned v prvním díle zmíněné úspěšné franšízy.
Zoe Saldana
Zoe Saldana | 2003 WALT DISNEY Pictures
Bluff ovšem rozhodně nebude filmem pro celou rodinu. Odehrávat se bude v 19. století a Saldana zde ztvární karibskou ženu jménem Ercell, kterou dožene její pohnutá tajemná minulost poté, když ostrov, na němž žije, napadnou piráti. Cílem filmařů je natočit hutnou akční podívanou, která bude kombinovat historickou fikci s drsnou akcí, v níž bude silná hrdinka čelit krutým pirátům. Kromě Ercell se pak v příběhu objeví ještě jedna výrazná ženská postava a důležitým charakterem bude i kapitán nepřátelských pirátů.
Scénář k filmu napíšou Joe Ballarini (My Little Pony film) a Frank E. Flowers (Ztracený ráj). Druhý jmenovaný bude i režírovat. Produkovat budou Anthony a Joe Russové (Avengers: Endgame), jejichž očekávané drama Cherry s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od domova) již za několik dní dorazí na Apple TV+.