Hospoda: Oblíbený sitcom měl pokračovat, ale scénáře třetí série nakonec skončily v koši

Hospoda: Oblíbený sitcom měl pokračovat, ale scénáře třetí série nakonec skončily v koši
Hospoda | TV Nova
Nemluvě o skvělém obsazení, které dokázalo prodat i ty nejslabší hlášky. V rámci dvou sérii natočil v letech 1996 a 1997 režisér Jaroslav Dudek 52 epizod. A protože seriál slavil úspěch, začalo se přirozeně pracovat na třetí řadě. Produkce se ale dlouho táhla a v roce 2000 Dudek zemřel. I přesto to na Nově ihned nevzdali a ještě nějakou dobu zkoušeli v seriálu pokračovat.
Hospoda
Ladislav Potměšil | TV Nova
Bylo napsáno deset dílů, přičemž na sedm z nich si nechala televize na jaře 2001 vypracovat dramaturgické posudky. Výsledek pravděpodobně nebyl nejpřesvědčivější, protože na samotnou dramaturgickou schůzku došlo až v roce 2005. A tehdy byl osud Hospody zpečetěn. Od ukončení seriálu uběhlo příliš času, herci zestárli a v situacích, jaké jim scénáře předepisovaly, by nepůsobili věrohodně. Nemluvě o tom, že Jiří Menzel dopředu hodil do pokračování vidle, protože seriál nikdy neměl moc v lásce. Ve skutečném životě pivnice nevyhledával a nepil pivo, takže když už se musel napít, vždycky ho hned vyplivl nebo vyléval (při natáčení se nepoužívalo nealkoholické pivo, ale 5° či 7° pivo). Dudek, který si Menzela vážil, nechal scénář přepracoval tak, aby pil víno (které nahrazoval ve sklenici rybízový džus). Absenci Menzela měla vyvážit nová postava novináře Meluzína.
V rámci vývoje příběhu víme již jen to, že se Jonáš (Václav Knop) měl stát poslancem a Václav Novák (Ladislav Potměšil) by po návratu z vězení nastoupil k Babulovi do kotelny. Unikly také názvy nekolika dílů (1 – Návrat, 2 – Kalkulace, 3 – Šolích, 4 – Vedoucí, 5 – Medium, 7 – Marodi, 10 – Marketing), samotné scénáře se ale podle všeho bohužel nedochovaly.
Hospoda
Hospoda | TV Nova