Chybělo málo a hrdinové seriálového hitu Ztraceni měli jiného, mrtvého vůdce

Chybělo málo a hrdinové seriálového hitu Ztraceni měli jiného, mrtvého vůdce
Ztraceni - Matthew Fox | Touchstone Television
První řada představila hned 14 hlavních postav, ovšem většině diváků jistě utkvěl v paměti hlavně lékař Jack Shephard v podání Matthewa Foxe, který postupně přijal post jakéhosi vůdce skupiny trosečníků.
chybelo-malo-a-ztraceni-meli-jineho-a-mrtveho-vudce-1
Ztraceni | Touchstone Television
Vše ale mohlo být úplně jinak, kdyby J. J. Abrams nezměnil své původní rozhodnutí a do role Jacka Shepharda neobsadil někoho úplně jiného. Jeho vyvoleným byl totiž Michael Keaton, který však roli odmítl. Důvod? Lenost!
Postavu Jacka Shepharda totiž původně čekal naprosto odlišný osud od toho, kterého se diváci seriálu dočkali. "J. J. a já jsme se o Ztracených bavili," uvedl Michael Keaton k nabídnuté roli již dříve v rozhovoru pro Hollywood Reporter. "Líbilo se mi to, zvlášť, když mi řekl, co se mu stane v posledních deseti minutách."
chybelo-malo-a-ztraceni-meli-jineho-a-mrtveho-vudce
Ztraceni | Touchstone Television
Vidina krátké práce se Keatonovi líbila, protože v tu dobu trávil většinu času na svém ranči v Montaně a neměl zájem o natáčení celého seriálu. Zabít Jacka na konci pilotního dílu se mu zamlouvalo a souhlasil s tím, že si ho zahraje, protože byl příliš líný na něco delšího.
Když se ale později plány změnily a konec pilotního dílu skončil otevřeně, Keaton roli odmítl. Jack Shephard byl tedy přeobsazen Matthewem Foxem, který se měl původně ujmout role Jamese "Sawyera" Forda, kterého nakonec ztvárnil Josh Holloway.