Netflix: Novinky a tipy na březen 2021

Netflix: Novinky a tipy na březen 2021
Válka světů (2005) | Paramount Network
Nejzajímavější březnové novinky:
Pacific Rim: Země nikoho (2021)
Po velkolepé akční sci-fi Pacific Rim: Útok na Zemi a jeho volném pokračování s podtitulem Povstání, v nichž muselo lidstvo prostřednictvím obřích bojových robotů, tzv. Jaegerů, čelit hrozbě v podobě nepřátelských gigantických monster zvaných Kaiju, na Netflix začátkem března dorazil animovaný seriál, jenž na zmíněné snímky tematicky navazuje. Hlavními hrdiny sedmidílné první série jsou dva mladí sourozenci, kteří se s pomocí poničeného Jaegera pokouší najít ztracené rodiče.

Příležitostní detektivové z Baker Street (2021)
Příležitostní detektivové z Baker Street
Nový mysteriózní krimi seriál vypráví o partě pouličních mladistvých vyvrhelů, kteří pomáhají doktoru Watsonovi a jeho tajemnému společníkovi Sherlocku Holmesovi s vyšetřováním série nadpřirozených zločinů ve viktoriánském Londýně. Všech osm epizod na Netflix dorazí 26. března.

Ranařky (2021)
Ranařky: trailer | Netflix
Hrdinkou režijní novinky oceňované komediální herečky Amy Poehler (Parks and Recreation, Hráčské doupě) je šestnáctiletá dívka Vivian (Hadley Robinson), kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední. Nechá se proto inspirovat bouřlivou minulostí své matky a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost.

Tipy na starší a dříve přidané filmy:
Tygr a drak (2000)
Vrcholně poetická kung-fu romance (označovaná též žánrem "wuxia film") oceňovaného režiséra Anga Lee (Ledová bouře, Touha, opatrnost) byla v době svého uvedení obrovskou filmovou senzací, která si odnesla čtyři Oscary, včetně ceny za nejlepší cizojazyčný film roku. Překrásný příběh, dějově zasazený do dob staré Číny, pojednává o jednom z největších mistrů bojových umění své doby Li Mu Baiovi (Chow Yun-Fat), jenž chce opustit svůj dosavadní život plný válek a zbytek života strávit se svou platonickou láskou Shu Lien (Michelle Yeoh). Jeho plány na odpočinek však musí počkat, když je ukraden Zelený osud, legendární meč, který Li přenechal příteli otce Shu Lien. Tygr a drak dokáže oslnit vším od malebné kamery, přes nádhernou hudbu až po dech beroucí souboje, o jejichž choreografii se postaral skutečný mistr svého oboru Yuen Woo-Ping (Matrix).

Neznámý (2011)
Od doby, co se Liam Neeson objevil v nečekaně úspěšném akčním hitu 96 hodin, začal charismatický herec podobné žánrové snímky točit jak na běžícím páse. Mezi ty dodnes nejzajímavější a nejzábavnější patří tento hitchcockovsky laděný mysteriózní thriller, v němž Neeson ztvárnil muže, jenž v úvodu vinou nehody ztratí paměť. Při pátrání po své minulosti však brzy zjistí, že se zřejmě stal součástí nebezpečného spiknutí. S režisérem snímku Jaume Collet-Serrou posléze Neeson natočil ještě několik filmů podobného ražení (Non-stop, Noční běžec, Cizinec ve vlaku).

Válka světů (2005)
Válka světů
Když před více jak patnácti lety Steven Spielberg oznámil, že bude točit novou adaptaci sci-fi klasiky H. G. Wellse Válka světů a že hlavní roli si v ní zahraje Tom Cruise, mnoho z nás zřejmě očekávalo, že legendární režisér plánuje natočit nejvelkolepější akční sci-fi nářez všech dob. Ovšem oscarový filmař svým přístupem k látce spoustu diváků nepochybně dost překvapil. Snahu nelítostných mimozemšťanů vyhladit lidstvo totiž pojal nečekaně zemitě, svým způsobem až "komorně", a místo dalšího Dne nezávislosti jsme tak dostali ponurý katastrofický survival thriller, v němž konec našeho světa sledujeme pouze skrze optiku jedné obyčejné americké rodiny, která bojuje o přežití. Na druhou stranu to ale neznamená, že by zde nebyly velkorysé akční a napínavé scény. Jsou. A většina z nich je přesně tak úchvatná, jak divák od režiséra takového formátu očekává. Nemít snímek tak moc nepřirozeně uspěchaný závěr, šlo by o další ze Spielbergových dokonalých filmových děl.