Ukradené Vánoce Tima Burtona budou mít pokračování. Ale ne takové, jaké si myslíte

Ukradené Vánoce Tima Burtona budou mít pokračování. Ale ne takové, jaké si myslíte
Ukradené Vánoce Tima Burtona (1993) | Buena Vista International
Mnozí fanoušci po pokračování Ukradených Vánoc (1993) rozhodně volali. Nyní se zdá, že jejich prosby byly konečně vyslyšeny, ovšem asi ne v úplně představované podobě. Pokračování totiž nebude filmové, nýbrž literární. Podle webu ComicBook knihu napíše Shea Ernhsaw, autorka titulů The Wicked Deep a Winterwood, které svým způsobem trochu připomínají onu žoviálně temnou atmosféru Burtonových filmů. Kniha však bude vyprávěna z pohledu Sally, tedy lásky kostlivce Jacka, hlavního hrdiny Ukradených Vánoc. Shea Ernhsaw o chystaném titulu řekla:
"Tato nová kniha, vyprávěná z pohledu Sally, se bude odehrávat krátce po událostech filmu. Bude to takový milostný příběh o ní a Jackovi, nicméně zároveň to bude také příběh o jejím dospívání, protože ji uvidíme s jejím novým královským titulem Dýňové královny městečka Halloween. Kniha představí několik nových charakterů a lokací."
Spisovatelka mimo jiné doufá, že kniha poskytne fanouškům další uspokojivou dávku prezentace populárních postav z filmu, které si před lety tak zamilovali. Disney chtěl původně nechat natočit pokračování už v roce 2001, ale Tim Burton a Henry Selick, který film natočil, byli zásadně proti.
Dáte knižnímu pokračování šanci?
Ukradené Vánoce Tima Burtona
Ukradené Vánoce Tima Burtona (1993) | 1993 Touchstone Pictures