Nejroztomilejší filmový méďa se dočká nového celovečerního dobrodružství

Nejroztomilejší filmový méďa se dočká nového celovečerního dobrodružství
Paddington 2 | Vertical Entertainment
Mluvící méďa Paddington je milován již několika generacemi především
Paddington 2
Paddington 2
dětských čtenářů. Spisovatel Michael Bond jej poprvé představil v románu z roku 1958, ale trvalo celých 56 let, než se tenhle zvídavý šibal z peruánského pralesa podíval na stříbrná plátna. Uvedení Paddingtona roku 2014 předcházelo dlouhé produkční trápení, během něhož projekt opustil i hvězdný Colin Firth, jenž měl medvědovi původně propůjčit svůj hlas. Tvůrci jej však dokázali uvážlivě nahradit Benem Whishawem (Atlas mraků) a do podpůrných rolí sehnali Hugha Bonnevillea, Sally Hawkins, Jima Broadbenta a hlavně Nicole Kidman, která si v detektivně laděném dobrodružství s úspěchem vyzkoušela zápornou úlohu. Snímek získal pozitivní ohlasy a zaznamenal finanční úspěch, který vedl ke vzniku skvělého pokračování. Paddington 2 svého předchůdce takřka hravě překonal a velkou zásluhu na tom mají i vynikající herecké výkony Brendana Gleesona a Hugha Granta ve vedlejších rolích.
Webový server Variety nyní potvrdil, že čtyři roky po druhém dílu startují přípravy na završení trilogie. Film znovu obstará produkční společnost Studiocanal a pochopitelně se bude počítat s návratem Whishawa i hereckých představitelů rodiny Brownových. Projekt se však nachází v raném vývoji a na více podrobností si budeme muset počkat. Zatímco návrat režiséra Paula Kinga, jenž obstaral oba dosavadní díly, se jeví jako pravděpodobný, otazník visí nad identitou nového záporáka, bez nějž se nový Paddington jistě neobejde. Mnoho fanoušků by si určitě přálo opětovné angažování Granta, jehož charakter byl motorem druhého filmu, ale trend série nahrává spíše nové herecké posile.
Paddington
Paddington
V příštích měsících se snad dozvíme, jakým směrem se příběh vydá tentokráte - možností je požehnaně a není vyloučeno, že se Paddington i se svou britskou rodinkou vydá do rodného Peru. S větší pravděpodobností se ale dočkáme dalšího veselého dobrodružství s nástrahami velkého města, s nimiž se musí nebojácný méďa vypořádat.