Dota: Dragon's Blood - další populární videohra získává seriálovou podobu. Těšte se na pořádnou dračí řežbu

Dota: Dragon's Blood - další populární videohra získává seriálovou podobu. Těšte se na pořádnou dračí řežbu
Dota: Dragon's Blood (2021) | Netflix
Dota, celým názvem Defense of the Ancients (DotA), je série strategických videoher, která je určena pro týmy tří proti třem a pět proti pěti. Poprvé se s ní hráči setkali v roce 2003, kdy byla vytvořena fanouškem videohry Warcraft III: Reign of Chaos (2002) a jednalo se o neoficiální herní mapu. Ta však měla takový úspěch, že si pár let poté vysloužila svou samostatnou hru. V roce 2013 pak vznikla Dota 2, která je dnes považována ze třetí nejhranější na platformě Steam (denně si ji zapne přes 600 tisíc hráčů). V některých státech je navíc uznaná jako plnohodnotný sport. Dalo se tedy čekat, že se Netflix rozhodne podpořit další seriálový projekt inspirovaný herní předlohou. Mezi takovými má totiž ve svém dlouhém seznamu například oblíbenou Castlevanii (2017) nebo Dračí prokletí (2020).

Trailer:

DOTA: Dračí krev
Dota: Dragon's Blood jako další animovaný osmidílný seriál bude na Netflixu přístupný od 25. března. Animátorským studiem je MIR, jihokorejská společnost, která má na svém kontě oblíbené tituly jako jsou Avatar: The Legend of Korra (2012), Voltron: Legendary Defender (2016), Kipo a divotvorná zvířata (2020) a Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020).
Příběh se bude soustředit na spoustu hlavních charakterů z herních sérií. Hybatelem děje zde bude oddaný bojovník Davion, kterého při jeho cestách provází princezna Měsíce Mirana. Právě tito dva během svého putování narazí na starodávnou dračí rasu známou jako "Eldwurms", která jejich životy obrátí vzhůru nohama.